lørdag 5. november 2011

Utfordrende å lovsynge?

Har du ting i livet ditt og hverdagen din som gjør det 
utfordrende å lovsynge?
Føler du noen ganger at det ikke er vits å lovsynge, 
fordi det gir deg ingenting? 
Ser du på andre og går med et ønske om 
å oppleve det de gjør i lovsang?

Dette innlegget er litt lengre enn vanlig, men heng med til slutten..der kommer det en utfordring..

Lovsang..tilbedelse.. Det er to ord som det ligger mye av det samme i. Hvis man ser på ordet tilbedelse kan jeg si at jeg tror det handler om å leve et liv som ærer Gud. Et liv som velger å ære Gud på ulike måter, uansett hvordan dagene ser ut. A worshipping heart.. Lovsang handler også om dette, men vi ser også på lovsang som det man gjør når man synger eller spiller for Gud på et møte, et bønnemøte, eller hjemme i stua. Selv om lovsang handler om et hjerte som tilber skal vi ikke se smått på kraften og storheten i det med sang og musikk. Det har nemlig en evne til å røre ved noe i dypet av oss. Det er derfor det jeg vil fokusere på nå.

Jeg tror vi alle opplever at det å lovsynge kan være vanskelig, og det tror jeg også det er like mange grunner til som det finnes mennesker. Vi er alle unike, og vi lever ulike liv. Samtidig som vi gjør dette tror jeg også vi går gjennom mange av de samme tingene.

Lovsang..betyr noe helt spesielt for meg. Det beste jeg vet er å lovsynge, og å være i Guds nærvær. Det rører ved noe i meg som ingenting annet kan. Uavhengig av hva jeg gjør er det helt fantastisk, fordi hjertet mitt kobles på Guds hjerte. Føles det alltid sånn? Nei. Jeg tror vi er kalt til å leve et liv i lovsang. Men jeg tror også vi mange ganger går glipp av mye fordi vi kommer med en annen innstilling eller forventning enn det vi burde. Jeg gjør det selv, og jeg sier ikke at jeg alltid lovsynger på "riktig måte" (hvis jeg kan bruke de ordene..). Det handler ikke om å gjøre noe riktig, og at jeg har svarene, men jeg har virkelig et hjerte for at alle skal få oppleve det jeg gjør. Gud har et enda større hjerte for at du skal få oppleve det!

Jeg tror at for å klare å komme videre i noe som er vanskelig, må vi finne grunnen til at det er vanskelig, å jobbe med den. Det vil si.. for å komme forbi det som kanskje gjør det vanskelig for deg å lovsynge må du finne grunnen,og jobbe med den. Derfor har jeg i dag tenkt å komme med en utfordring.

Skriv ned hva som gjør at du synes det av og til, 
eller ofte, er vanskelig å lovsynge. 

Du kan skrive det i din egen lille bok, en lapp i bibelen, notat på mobilen, i kommentarfeltet under, på mail til meg.. (Dette kan være anonymt). Videre derfra kommer jeg i tiden fremover til å prøve å komme med noen tips innenfor ting som kan gjøre det vanskelig og utfordrende.

Jeg er ingen lovsangsguru. Jeg går fortsatt på en reise selv, der jeg har masse å lære. Likevel kan jeg også si at selv om jeg kanskje ikke har opplevd akkurat det du gjør, har jeg opplevd masse. Jeg har opplevd å bli så berørt av Guds nærvær gjennom lovsang at tårene triller, og jeg har opplevd å ikke føle noe. Jeg har opplevd å stå med hendene løftet uten å tenke på noe annet, og jeg har opplevd å være mest bekymret for om jeg har svetteringer under armene som vises når jeg løfter hendene. Jeg har opplevd å hoppe av begeistring. Jeg har opplevd å måtte velge å lovsynge, selv om livet er i overkant utfordrende, og alt annet rundt tilsier at jeg ikke skal. Jeg har opplevd at stemmen min låter bra, og jeg har opplevd at den sprekker og jeg ikke treffer tonene. Jeg har opplevd at jeg ikke føler lovsangen gir meg noe, og derfor ser jeg ikke vitsen i det. Jeg har opplevd at jeg ikke klarer å koble meg på fordi jeg ikke er trygg på den som leder lovsangen, eller ikke synes det er musikalsk bra. Jeg har opplevd å tenke mer på de rundt meg, og hva de synes, enn hva Gud synes. Jeg har opplevd å ikke føle at jeg strekker til og har noe å gi..

Jeg sier ikke at det jeg skriver kommer til å gjøre at alt er 100% til alle tider. Men jeg har likevel lyst til å dele mine erfaringer, og komme med tips. Kanskje det kan hjelpe deg, kanskje det kan åpne øynene dine uten at du trenger tips fra meg.

Sånn rent praktisk:

Hvis du skriver en kommentar eller mail kommer jeg til å ta for meg det du synes er vanskelig, og komme med min erfaring der. Ønsker du min erfaring uten at jeg skriver mer om det offentlig kan du sende en mail, så svarer jeg deg personlig. Uansett tar jeg også for meg "generelle grunner".

Tar du utfordringen? 

La oss sammen ta noen nye steg, og bli enda mer grunnfestet
 i det å være sanne tilbedere, som tilber i Ånd og sannhet!Ingen kommentarer: