tirsdag 29. november 2011

Ukens lovsang: Saviour Christ the King

Skal innrømme at det er en stund siden jeg begynte å høre på julesanger..og nå kan jeg hvertfall tillate meg selv å høre på de! Vi er inni adventstiden, og jul nærmer seg. De neste ukene kommer "Ukens lovsang" til å være en julesang - rett og slett fordi det er mange julesanger med veldig bra innhold. I julen tror jeg også at musikk kan ha en evne til å nå i dypet av hjerter, og spre julens budskap..


Hillsong

I hope for all to come together
To love each other this christmas
That war will cease and God will dwell
Inside every heart of man
To wish each other well

For this reason Christ came to earth
Behold the joy in His birth
He brings freedom
Saviour Christ the King

For God so came to us one night
That we might have salvation
And now to nations we proclaim 
The blessed reign
Of Jesus

And in our hearts let praises be heard
Hallelujah, the power in His word
Let every heart know 
Saviour Christ the King

I hope for all to come together.. Hvor mye av julen går bort i å stresse med de tingene vi som mennesker har skapt, og på en eller annen måte har fått til å virke kjempe viktig, og avgjørende for om julen blir bra? Jeg har bodd noen mnd i London nå, borte fra familien min, og fra andre som står meg nært. Det jeg gleder meg mest til er å være sammen med de i jula, fordi alt det andre blir så ubetydelig. Det er bare ikke så lett å se det når man lever et liv der man er omringet av materialistiske ting hver dag, og der det blir noe en bruke masse tid, penger og krefter på. Men prøv å se bort fra det et øyeblikk, og se verdien i å være sammen - for hva hadde julen vært uten? ..to love each other..

For this reason Christ came to earth.. Midt i alt dette glemmer vi ofte julens budskap. Kunne skrevet masse om det, men jeg tror de fleste vet det.. Men; han kom ikke for at vi skulle stresse rundt, og bruke mange tusen på å kjøpe julegaver til alle rundt oss. Det er koselig å gjøre det, ikke misforstå meg. Men om det går ut over at vi husker på grunnen til at vi feirer jul, og ut over tiden vi får med de rundt oss, da er det ikke verdt det..

Behold the joy in His birth! Denne setningen sier mye om det jeg har sagt over.. Det handler ikke om at vi ikke skal gjøre alle de tingene som kanskje gir oss julestemning, men midt i det, skal vi samtidig behold the joy in His birth!

And in our hearts let praises be heard.. Midt i alt vi gjør har jeg en bønn om at det som skal stige fra hjertene våre er lovsang. Og ser du at det står "from our hearts.."? Det står ikke "fra lommeboka" eller andre ting vi føler vi må prestere med. La hjertet ditt bevares i det å lovsynge og ære Gud, spesielt i tiden fremover!


Jeg skjønner at ut i fra det jeg har skrevet her ser det ut som jeg ikke liker alt rundt julen. Men det gjør jeg. Jeg starter å høre på julesanger tidlig, elsker tiden rett før jul, synes julelys er noe av det fineste som finnes, julepynt, lage julekort, lage og kjøpe julegaver, se på Skomakergata (ja, i en alder av 24..)..you name it. Men jeg tror jeg bare har sett verdien av det å være sammen med de rundt en, som betyr mye for en, fremfor de tingene vi bruker penger på. Bestem deg for at du skal huske grunnen til at vi feirer jul..


Saviour Christ the King


Denne låta har jeg dessverre ikke blekke på

Ingen kommentarer: