tirsdag 8. november 2011

Ukens lovsang: Hjerteslag

Benedicte Vikebø

Gud, vekk opp mitt indre
Så jeg kan lære å tenke som Deg
Gud, åpne opp mine øyne
Så jeg ser hvem som trenger Deg gjennom meg

Jeg vil gå dit Du går
Hvor enn du kaller hjelp meg å følge
Jeg vil se de Du ser
Hvert knuste hjerteslag

Gud, løs fri mine hender
Så de kan gjøre det de var skapt til
Gud, vis meg din vilje
For dit du går går er også der jeg vil

I styrke og svakhet
Min tilflukt er, min tilflukt er i Deg

Jeg vil gå dit Du går
Hvor enn du kaller hjelp meg å følge
Jeg vil se de Du ser
Hvert knuste hjerteslag
Kan finne håp i Deg


Så jeg kan lære å tenke som Deg.. Vi går gjennom hverdagen vår, og går ofte i de samme rutinene, og da også den samme tankegangen. Her tror jeg vi trenger å bli utfordret noen ganger. Vi trenger å bli utfordret for å tenke annerledes, med et annet perspektiv. Tenke mer i de banene Gud tenker. Jeg tror da vi hadde gjort mye annerledes, og mange valg vi som hadde fått et annet svar..

Så jeg kan se hvem som trenger Deg gjennom meg.. Jeg tror Gud bruker oss til å nå andre mennesker på et dypere plan enn det vi ofte tror, samtidig som det også er mindre innviklet enn vi ofte tror. La det være en bønn at Gud viser deg hvem han kan nå gjennom deg, midt i den hverdagen du går i, og ikke se på et smil som for lite til å engang gjøre!

Hvor enn du kaller, hjelp meg å følge.. "Jeg vil gå dit du kaller meg Gud" er noe vi kan si. Men jeg liker måter det videre her sier "hjelp meg å følge". Vi trenger ikke gå i egen kraft! Gud går foran oss, og tar oss ikke med i noe han ikke vet vi klarer; i Ham! Det er lov å be om hjelp til å følge, det er lov å si at man trenger det og ikke klarer det alene!

I styrke og svakhet.. Noen ganger føler jeg at jeg faktisk har kontroll på livet. Jeg klarer å mestre det jeg møter i hverdagen. Andre ganger er alt utfordrende og vanskelig, og jeg føler meg svak. Noe jeg tror vi bør gjøre, er å ta vår tilflukt i Gud uansett hvordan livet ser ut. Jeg søker Gud når jeg har det vanskelig, men jeg søker også Gud når jeg ikke har det like vanskelig. Det handler mye om det å leve livet ditt med Gud uavhengig av hvordan alt rundt er..min tilflukt er i Deg!


Ønsker du lydfil eller blekke på låta kan det kjøpes på iTunes
12 kommentarer:

Benedicte Vikebø sa...

Gode ord :) Jeg liker

A worshipping heart sa...

Takk Benedicte! God helg til deg fra meg :)

Ingrid sa...

Denne sanger er bare helt nydelig, og veldig bra tekst! Hørte den første gang i sommer, og letet lenge etter tekst og akkorder :-) Vet du hvor jeg kan finne akkordene til denne?

Veldig motiverende, og bra blogg!

A worshipping heart sa...

Hei Ingrid!

Enig, den er veldig bra! Det har ikke kommet ut noen blekke enda, så vidt jeg vet. Så da vet jeg dessverre ikke. Du får følge med på nettet, så kommer det kanskje der etterhvert. Evt om du snakker med noen som kan plukke den for deg :)

Takk for oppmuntring! God helg!

- Ida :)

Anonym sa...

Utrolig bra lovsang! TUSEN takk for tipset!!

Benedicte Vikebø sa...

Ingrid! Tekst og akkorder finner du bookleten til platen You Alone av Radiate. Der finner du også orginalversjonen av sangen og du får nok kjøpt den på nærmeste kristne bokhandel eller mudi.no. Ellers vet jeg Acta forlag kommer ut med notehefte til platen Hjerteslag av Skjærgårds Live

Benedicte Vikebø sa...

...eller eventuelt sende meg mailadressen din så kan jeg sende sangen til deg :P

ingrid0123 sa...

Elsker denne sangen! Fikk helt dilla på den etter at Radiate spillte den en del ganger på Hedmarktoppen i sommer... :)

A worshipping heart sa...

Enig Ingrid - den har blitt spilt ganske mange ganger her hos meg også! God 1. desember :)

A worshipping heart sa...

Benedicte: jeg så NÅ at det er du som har skrevet den! Heia DEG - den er fantastisk. TAKK for at du har satt ord på det som lå i hjertet ditt, og lar Gud bruke deg. Det er med og forløser ting for andre. Vær kjempe frimodig, og våg å stole på at Gud har gitt deg noe å formidle, og at han ønsker å bruke deg :) Klem, Ida

Priscilla sa...

Hei, tusen takk for sangen. This has been my favorite song ever since i heard it.

A worshipping heart sa...

Priscilla: I know - it´s amazing! The girl who wrote it (Benedicte Vikebø) is a true worshipper :) Have a blessed day!