lørdag 12. november 2011

"Tankene er andre plasser"

Jeg skrev forrige uke om "Utfordrende å lovsynge", og kommer til å ta for meg noen ting (ikke alle på en gang..) som kan gjøre det utfordrende for oss å lovsynge. (Anbefaler å lese det først om du ikke har gjort det allerede). Du kan fortsatt sende meg mail/skrive kommentar om du har lyst til å dele utfordringen din (dette kan gjøres anonymt), og vil også få sagt at det er ingen utfordring som er for liten eller stor! Ting oppleves ulikt av alle, og hvis det er noe som hindrer deg i å lovsynge, så er det det du må ta tak i uavhengig av hva alle andre ser på som utfordring.

"Tankene er andre plasser"

En ting som er sikkert at alle opplever, er at vi har masse å tenke på til tider. Og da for masse. Det skjer ting hele dagen, og det er mye som krever noe av oss. Midt i alt vi skal huske og alle valgene vi skal ta, kommer vi på møte, og skal klare å løfte hendene og ære Gud. Dette er nok sånn livet er, og vi kommer ikke unna å ha det sånn av og til. Det vi da må klare er å ikke la det ta den plassen Gud har i livene våre, og ikke stoppe oss fra å være i Guds nærvær, og ære han. 

Jeg tror det er en kraft i handlinger. Jeg tror det er en kraft i å løfte hendene, eller å si ting høyt. En ting jeg har gjort noen ganger, er dette:

Jeg løfter hendene mine, og ser da for meg at jeg løfter de tankene og tingene som hindrer meg i å lovsynge fremfor Gud. Samtidig sier jeg kanskje "take my life, take all that I am. With all that I am I will love You.."

Det kan høres enkelt ut, og det kan hende du synes det høres ut som noe som ikke funker. Men jeg har opplevd at det funker. På den måten gir jeg det til Gud, jeg gir det fra meg. Og ved å gjøre handlingen blir det enklere for meg. Jeg velger å ikke gi det noe plass i livet mitt akkurat nå, og at det ikke skal få ta plassen til Gud. Jeg opplever at det å lovsynge og det er å være i Guds nærvær er det jeg var skapt til, og da ønsker jeg ikke at alle tingene jeg tenker på skal hindre meg i det. 

"Ta mitt åk på dere, og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel".
Matt 28:29

Ta mitt åk på dere. Ved å gjøre dette velger vi å ikke bære det vi tenker på alene, men la Gud hjelpe oss. Vi gir det fra oss! Det står i bibelen at når vi gjør det skal vi finne "hvile for vår sjel.." Jeg tror hvile for vår sjel handler mye om nettopp det å ikke la tankene ta overhånd, og da klare å løfte blikket og lovsynge. 


"Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv."
Matt 6:34

Midt i alle disse tankene vi har ligger det ofte også bekymringer. Jeg vet akkurat hvordan der er å bekymre seg, og jeg har gått mange runder på det. Det å bare si "du trenger ikke bekymre deg" vet jeg godt at ikke alltid hjelper. Men jeg vil likevel bare skrive dette bibelverset, så kan det være noe som settes i gang i deg, som du dykker dypere i, og gjør til en sannhet i ditt liv. 

Ikke godta at alle tankene dine skal få hindre deg i å ære Gud og være i Hans nærvær den tiden du er på møte. Jeg sier ikke at det er den eneste tiden du kan møte Gud i lovsang, for det er det ikke. Men det er en kraft i å komme sammen som menighet og lovsynge Gud, og den tiden så verdifull! Gud ønsker å få møte deg! La det være en tid der du velger, og bestemmer deg for, å gi det fra deg. Og da må du ikke holde fast ved det når du først har gitt det fra deg da? Hvis det prøver å snike seg tilbake, si: "dette har jeg allerede gitt fra meg, og nå vil jeg ære Deg Gud!"

Ha en fin helg alle sammen! 
Nyt den med venner, familie, kjente eller kjære - det skal jeg!2 kommentarer:

Marianne Stahlsberg sa...

Utrolig bra skrevet! dette treffer meg rett i hjertet, Ida :) Akkurat det jeg trengte å lese om nå :)

Ha ei velsigna uke<3

A worshipping heart sa...

Så bra Marianne! Legg det i hjertet ditt og ta vare på det :) Håper alt er bra med deg; skole, Betania, lovsangsteam og alt som skjer! Du er vakker! Ha ei velsigna uke du også :) Klem fra meg til deg