lørdag 26. november 2011

"Jeg har ikke brukt nok tid med Gud i det siste.."

Dette er en del av innleggene jeg skriver om "Utfordrende å lovsynge?"


Er jeg den eneste som har latt denne tanken og følelsen hindre meg i å lovsynge?  Vi er mennesker, og tiden vår blir helt utrolig fort satt til alt mulig. Vi skal være med på alt, og strekke til på alle områder. Det er noe som gjør det utfordrende å sette av tid til Gud. Og kanskje vi ikke ser like stor verdi i å være en Maria som i å være i tjeneste og bruke masse tid på det? Tanken dette kan føre med seg når vi kommer på møte er "jeg kan ikke forvente at Gud skal ville høre på meg nå, som jeg har vært så dårlig på å bruke tid med Han.."


Igjen vil jeg minne deg på at lovsang handler ikke om hva du får til. Det handler om å ære Gud. Selvfølgelig  - Gud elsker at du bruker tid med Han, og lengter etter at du skal gjøre det. Jeg kunne skrevet en bok om verdien i det å være en Maria, og bare være i Guds nærvær uten å gjøre noe! Men se det fra denne vinkelen: jeg har ikke alltid vært flink til å sette av tid til å snakke med min kjære mamma og pappa i telefonen. Litt fordi jeg ikke alltid er fryktelig glad i å snakke i tlf, og litt også fordi at jeg har vært kjempe opptatt, og tenkt at jeg må bruke tid på de andre tingene først (noe som heldigvis har forandret seg nå, og noen av de jeg savner mest er nettopp disse to..) De har nok ønsket at jeg skulle være flinkere på det (kanskje ikke den "skravle i tlf" biten med pappa, for tror det er han jeg har arvet det å ikke alltid være så glad i det av..) Men; uavhengig av om jeg kanskje ikke har snakket med de på en uke, er de like klare for å snakke med meg og høre på meg når jeg ringer. De ser en kjempe verdi i det, og sier ikke "nei - nå gidder vi ikke siden du ikke har ringt på en stund". Og når jeg kommer hjem på besøk ser de en like stor verdi i det uavhengig av om jeg har vært hjemme mye eller lite tiden før det. 


Ser du poenget? Når du lovsynger handler det ikke om å se på hva du har brukt tiden på i det siste. Det handler om at du der og da skal velge å bruke tid på Gud. Og han er like klar for det - selv om kanskje følelsene dine sier noe annet! Skal vi alltid høre på følelsene? Her er svaret nei.. Ikke la denne tanken stoppe deg. Se verdien av det å ære Gud, og husk at han er fortsatt den samme. 


Han elsker når du løfter hjertet ditt til Han, 
og han elsker det ikke noe mindre om du har hatt en travel uke! 
Han gleder seg til å bruke tid med deg, 
selv om det er en stund siden sist! 
Han kjenner tankene dine og vet hva du har vært gjennom, 
selv om dere kanskje ikke har snakket så mye sammen! 


"Min lovsang skal alltid være om Deg."
Salme 71:6


Du er ikke noe mindre verdig å lovsynge Gud selv om du føler du ikke har fått brukt nok tid med Han i det siste, fordi lovsang handler ikke om å fokusere på det, men om å ære Gud! Og Hans kjærlighet til deg ser langt forbi akkurat det, så det er ikke verdt fokus!


3 kommentarer:

Solfrid sa...

Utrolig bra blogg!! Du skriver såå mye bra! Må Gud velsigne deg og la det lykkes for deg i alt det du tar deg fore!

Ingrid sa...

Sant! Bra skrevet:)

A worshipping heart sa...

Solfrid: tusen tusen takk! Det var en god kommentar, og jeg tar det absolutt med meg videre. Gud velsigne deg også, i alt du gjør. Håper adventstiden og julen blir fin - og at du får tid til å nyte kvalitetstid med de rundt deg :)

Ingrid: takk! Gleder meg så til å høre om hvordan dere har hatt det. Igjen - jeg er fan av deg!