tirsdag 13. september 2011

Ukens lovsang: Your love

Tekst: Jan Groth
Musikk: Tore Aas

You've examined my heart and Lord, You know me
There's no use pretending; You see right through me
You know all I am; You see all I do
Lord You're never sleeping

You know all my words before I speak
You know where I stand, and what I seak
You know if I'm laughing or if I'm crying
Lord You're never sleeping

There's no place I can hide from Your love
I can only survive through Your love
Show me somewhere to go, a place You don't know
To cover my soul
On the wings of the dawn I might fly
To the ends of the earth beyond the sky
I could go anywhere, but You'd always be there
Wherever I go

Lord, You know when I sit and when I stand
Each moment I live I'm in Your hand
I can't get away from Your spirit
Lord You're never sleeping

Long before I was born, Your eyes could see me
You knew all my days before they's ever reach me
So come what may, I know You'll be there
Lord You're never sleeping


Denne lovsangen har noe ved seg! Det er en låt jeg ikke har hørt på veldig lenge. Her om dagen satt min kjære den på, og siden da har den blitt spilt en del ganger. Når den står på fører den med seg en godhet, trygghet og visshet om at Guds kjærlighet ligger tett rundt meg. Den er skrevet rett ut fra salme 139, og Guds ord er kraftigere enn vi mange ganger tror!

There's no use pretending; You see right through me.. Dette trenger jeg, og vi, å bli minnet på. Det er ikke engang vist å late som overfor Gud. Han ser hva vi går gjennom på godt og vondt, og det beste for vår egen del er å være ærlige på det overfor oss selv. Er vi ærlige på det overfor oss selv er det lettere å komme gjennom og forbi det. Når vi later som gjør vi det bare vanskeligere for oss selv, fordi det vi går gjennom blir noe vi ikke får rydda opp i. Så for din egen del; vær ærlig på det som skjer, det kommer ikke som en overraskelse på Gud.

There's no place I can hide from Your love.. Vet du hva det betyr? Det betyr at selv om du tror du har rota inn i mye, og tror du på den måten er gjemt bort, så finner Guds kjærlighet deg! Det er ingenting som er for innvikla, eller for tykt til at Guds kjærlighet ikke kan nå gjennom. Selv om du føler du har gått deg langt bort, gått over mange fjell, så er det fortsatt ikke for langt til at Guds kjærlighet kan gå over de fjellene etter deg. Det betyr at de tingene du kanskje gjemmer deg bak daglig, de trenger Gud gjennom. Fordi Hans største ønske er å omringe deg min sin kjærlighet! Han lengter etter å omringe deg med sin kjærlighet! Våg å komme frem, og la han vise deg det!

Each moment I live I'm in Your hand.. Each moment. Vi har alle ulike ting vi gjør, og går gjennom i løpet av en dag. Mange ganger glemmer vi at vi ikke gjør noe av det alene. Det kan hende vi gjør det alene sånn menneske-messig, men det er fortsatt øyeblikk i løpet av dagen. Og hvert øyeblikk vi lever er vi i Guds hender. Det betyr at de øyeblikkene der du kanskje møter en ekstra utfordring - husk at du er i Guds (som er allmektig og full av kjærlighet) hender. Og de øyeblikkene der du opplever noe veldig bra - takk Gud for at du er i Hans hender!

You knew all my days before they's ever reach me.. Les denne setningen en gang til.. Før dagene kommer til oss, så vet Gud hva de fører med seg! Jeg hørte her en dag en pappa fortelle en historie.. Han har en sønn på 9 år, som han elsker! Han vet at denne gutten en dag kommer til å komme hjem å si han har blitt ledd av på skolen. Så han har forberedt seg på hvordan han da skal hjelpe gutten sin gjennom det. Han vet at denne gutten en dag kommer til å få seg kjæreste, så han har forberedt seg på hvordan han da skal komme med råd. På samme måte vet Gud hva vi kommer til å møte på, og Han vet hva vi trenger for å komme gjennom det. Han vet hvilke gleder du kommer til å møte, og han vet hvilke utfordringer du kommer til å møte. Og han gir deg akkurat det du trenger for å klare det!

Som jeg skrev i starten fører denne låta med seg en slags godhet, trygghet og visshet om at Guds kjærlighet er tett rundt meg. Og noe av det har å gjøre med en setning som går igjen flere ganger. Når vi sover kobler vi litt ut - og det er bra! Men Gud kobler ikke ut på samme måten. Lord You're never sleeping.. Han er der hele tiden, når du måtte trenge det. Det er ingen tid på døgnet det han ikke er tilgjengelig, eller klar for å vise deg igjen og igjen hvor høyt Han elsker deg. Det er ingen tid på døgnet der Han ikke er klar for å si til deg igjen og igjen: there's no place You can hide from my love, på en måte som er full av godhet, trygghet, og ingen andre intensjoner enn å omringe deg med kjærlighet!


I could go anywhere, but You'd always be there
Wherever I go


Jeg har dessverre ikke blekke på denne låta


3 kommentarer:

Tove J sa...

Nydelig sang :-)

Ha en fin uke fortsatt.

A worshipping heart sa...

Helt enig, den er nydelig! Ha en fin uke du også Tove, du stråler av godhet! :)

Tove J sa...

En god lørdag ønskes deg.

Vet ikke hvorfor jeg plutselig tenkte på deg da jeg sto opp i dag, men du og sangen kom for meg, så jeg tråla CD-hylla og fant den CD-en- og nå har "Your love" gått opp til flere ganger allerede nå på morran :-)

God bless!