torsdag 1. september 2011

Hvordan er løpeteknikken din?

Leste du innlegget jeg skrev om det å løpe forrige uke? Når man løper har teknikk ganske mye å si. Har skrevet om å få kjernemuskulaturen på plass før, og igjen - dette skal ikke være et innlegg om trening. Men, noe av teknikken når du fysisk løper kan knyttes opp mot løpet du løper med Gud.

Dette blir veldig kort, og ikke dypt forklart.. Hvordan stegene dine ser ut når du løper påvirker hvor fort du kan løpe, og hvor kontrollert du klarer å løpe. Og, i løping som i utfall, kjernemuskulaturen er viktig! Hvis du klarer å koble den på og ha lite rotasjon og bevegelse i overkroppen når du løper, så vil du takle motstanden du møter (f. eks vind..) mye bedre, og du slipper å bruke kreftene unødvendig på å kontrollere det.

..og hvor vil du med dette Ida?

Igjen vil jeg at du skal se på kjernemuskulaturen som ditt personlige forhold med Gud. Ja, det påvirker hvor mange kilo du kan ha på noe du gjør utfall, men det påvirker også hvordan du takler motvinden når du løper.. Når vi løper løpet vårt sammen med Gud møter vi på utfordringer. Det kan være tempodragene, det kan være det som hindrer oss i å løpe, det kan være en utfordring som ligger i veien. Og jeg kan si med hånda på hjertet; jeg takler de tingene mye bedre om jeg har mitt personlige forhold med Gud på plass. Jeg prioriterer min personlige tid med Gud, fordi jeg vet hvor mye den betyr for meg, og jeg vet hvor mye den har å si for hvordan jeg takler utfordringer. Det er ikke alltid det er like lett å få til, fordi det er mange ting som krever noe av oss. Jeg er fullt klar over det, jeg står midt i en hverdag som kan være ganske travel til tider. Og de gangene, da takler jeg ikke utfordringene like bra. Da får de en større påvirkning på hvordan jeg løper enn jeg skulle ønske. Det går seinere, jeg klarer ikke løfte blikket, og jeg får lite tro på at jeg faktisk kommer til å klare å gjennomføre.

Hva gjør jeg da? Jeg trener kjernemuskulaturen, jeg setter meg ned og er "Ida&Gud"! Og, igjen - for å trene kjernemuskulaturen gjør man ofte statiske øvelser. Det vil si at du står i ro, mens musklene jobber. Sett deg ned. Stopp opp. Og bruk tid med Gud. Det trenger ikke være mange timer hver dag. Trener du planke så er 3 x 1min noe som kan gi stor forbedring. Ikke krev så mye mer av deg selv med en gang, men start i det små. Start med ditt utgangspunkt. Og etterhvert som du blir enda mer utholdene gjør du det lengre.

Velg å bygge kjernemuskulaturen din, og se på den som det viktigste i det du gjør. Maria er fortsatt et av mine største forbilder! Den hjelper deg når motstanden kommer, den svikter ikke..

..og den gjør deg til en sterk versjon av deg selv!


Ingen kommentarer: