torsdag 15. september 2011

Den som taler sannhet i sitt hjerte..

"Den som taler sannhet i sitt hjerte.." står det i salme 15:2. 
Hva betyr det å tale sannhet i sitt hjerte, og hva gjør det med oss?
 A worshipping heart?

En av de tingene jeg har fått erfare, og både tatt og tar daglig steg i den siste tiden, er det at ord skaper. Ord skaper. Jeg skal ikke gå veldig dypt inn på det, men for min del kan det bety at jeg faktisk må si sannheter høyt. Ved at jeg sier det høyt er det med å skape noe i meg, som da over tid blir sterkere enn løgntanker som jeg har latt få ta stor plass alt for lenge. "By the word of the Lord the heavens were created". Salme 33:6. Gud skapte universet bare ved å bruke ord, han trengte ikke løfte en finger! Der ser vi hvor stor kraft ord kan ha, på både godt og vondt. Tenk på hvor mye en setning noen sier til deg kan bety? "Så fin du er i dag" kan snu dagen opp ned - fordi det er ord som skaper noe i oss! "Det der var ikke bra nok.." kan også snu dagen opp ned - fordi det skaper noe i oss.. Det som skjer i hjertet vårt påvirker hvordan dagen blir.

"Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, 
for livet utgår fra det"
Ords. 4:23

For å tale sannhet i hjertene våre må vi vite hva sannhetene er. Finn ut hva sannhetene er! Hvordan man gjør det kan være forskjellig. Bibelen - kjære deg - er den beste kilden. Den er full av sannheter, og vi må velge å si de, for de skaper noe i oss. Det er ikke alltid jeg føler en veldig stor forskjell fra før til etter jeg har sagt en sannhet, men den gjør likevel noe med hjertet mitt. Andre ganger trenger vi faktisk andre menneskers syn på det. Jeg har ting jeg har trengt at andre mennesker har fortalt meg hva sannheten er, fordi jeg har vært for blindet av løgntanker til å det hele tatt å kunne se det selv. Våg å fortelle noen rundt deg om det, våg å stole på de når de forteller deg hva sannhetene er, og våg å si det høyt! Jeg lover deg - du er ikke alene om å trenge det.Noe som er både veldig viktig for meg, og som jeg tror er en nøkkel, er det med "A worshipping heart". Lovsang handler om å leve et liv som ærer Gud, og livet utgår fra hjertet vårt. Jeg tror at når vi taler sannheter i vårt eget hjerte er det med og former det livet vi får leve i lovsang. Det påvirker hvilke valg vi tar, og hvilke steg vi tar. Det påvirker om vi klarer å si "jeg ærer deg med dette Gud", og det påvirker om vi klarer å løfte blikket på Gud og ære Han, fordi Han er verdig vår ære uansett. Hans ord og løfter står fast, det betyr at sannhetene skal tales over løgnen, tvilen og bekymringer som kan prøve å stoppe oss fra å ære Han.

Bevar hjertet ditt Ords 4:23 
gjennom å tale sannheter i ditt hjerte Salme 15:2
og la videre derfra livet ditt og alt du gjør strømme fra 

A worshipping heartIngen kommentarer: