søndag 18. september 2011

Alle livets vendinger

Som en del av jobben min her i London må jeg lese en del artikler hver uke på forskjellige områder innenfor trening. De kunne i utgangspunktet sikkert vært ganske lærerike, men når det blir noe jeg gjøre, og når antallet artikler går langt forbi det jeg har kapasitet til å lese, blir det mer en byrde. Så jeg skal innrømme at mange av de bare skummes gjennom.. Jeg satt og leste her en dag, og det var en overskrift, og artikkel, som fanget oppmerksomheten min. Den leste jeg faktisk ordentlig dere! Ja, dette skal knyttes opp mot livet ditt, og ikke være et innlegg om trening..


"Training the core to improve multi-directional speed"

Det de snakket om var fotballspillere. Noe som er med og avgjør om en fotballspiller er god, er om han/hun klarer å ta raske vendinger. Plutselig blir ballen sparket en annen vei enn forventet, eller den personen som kommer mot deg tar en annen vending enn forventet. Og en ting som er viktig for fotballspillere å da trene er..kjernemuskulaturen. Har man en god kjernemuskulatur er det lettere å ha kontroll på kroppen, og klare å gjøre de vendingene som plutselig kommer raskt, uten at de skal få sette en ut av spill. De trenger ikke ta like mye energi, fordi kjernemuskulaturen er på plass, og konsentrasjonen kan være på selve spillet. 

Igjen, så snakker jeg om det med kjernemuskulatur. Jeg har gjort det før, både i "Få kjernemuskulaturen på plass" og "Hvordan er løpeteknikken din?" Og igjen vil jeg at du skal se på kjernemuskulatur som ditt personlige forhold med Gud..

Akkurat som en fotballspiller må være forberedt på ulike vendinger som plutselig kommer, må vi være forberedt på at livet plutselig tar en ny vending. Det kan være små eller store ting som skjer, som gjør at hverdagen endrer seg drastisk. Det kan være en telefonsamtale der du får en beskjed, eller en hendelse på vei hjem fra jobb..det kan være mye! Både positivt og negativt. Jeg har hatt ulike ting som har skjedd, noen mer utfordrende enn andre. Jeg vet ikke hva du plutselig møter på, men en ting vet jeg for mitt eget liv..


 ..de vendingene takles mye bedre om jeg har mitt personlige forhold med Gud på plass! 

Da er det lettere å holde fokus der det skal være, og fortsette løpet med Gud uten å falle!


"Men når du ber, skal du gå inn i ditt rom og lukke din dør og be til din Far som er i det skjulte. Og din Far, som ser i det skjulte, skal lønne deg".
Matt 6:6

Dette blir 3. gang jeg skriver dette, men det er kun fordi jeg tror av hele mitt hjerte, og kan si av erfaring, at å trene kjernemuskulaturen (og da tenker jeg på mitt personlig forhold med Gud..) er det som gjør at jeg klarer å løpe løpet, og klarer å takle vendinger. I trenings-sammenheng trener man kjernemuskulaturen ved å gjøre øvelser der den holdes statisk. Tren ditt personlige forhold med Gud ved å stoppe opp. Ikke tenk at du må gjøre noe som helst! Du må ikke lovsynge, du må ikke skrive i dagboka di, du må ikke lese bibelen. Du kan bare være! Det er my favourite thing to do, og jeg vet det betyr mer for meg enn jeg kanskje føler der og da.


Bildet er lånt fra google.no

Ta det som en oppfordring fra meg, full av kjærlighet, at du stopper opp og bruker tid på ditt personlige forhold med Gud. Det kommer til å skape noe i deg, et grunnlag, som gjør at livets vendinger ikke får sette deg ut av spill, men hold øynene festet der de skal være, og løpe videre!


Ingen kommentarer: