lørdag 13. august 2011

Kraften i å velge å lovsynge!

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om kraften i lovsang, fordi jeg tror lovsang er mye mer enn ord og toner, og at den virkelig kan være med å forløse mye. Noen ganger kan vi lese ting, høre ting, se ting.
Men når vi velger å synge det, når vi velger å bruke stemmen vår -
og la sjelen uttrykke seg - da skjer det ting!

Gjennom dagene som går kan vi møte på ulike utfordringer. Det kan være ting som skjer, bekymringer som dukker opp, tanker vi ikke klarer å skjønne. Om vi lar dette påvirke for mye kan det ta litt knekken på en. En ting jeg har lært og erfart i det siste er å ikke godta det. Jeg skal ikke tillate meg selv f. eks å bli bekymret. Hvorfor det? Fordi det står i bibelen at vi trenger ikke bekymre oss! Matt 6:31-34. Så kommer det som blir utfordringen videre for meg..

Det er ikke alltid jeg klarer å gjøre det jeg leser til sannheter!

Og da, har jeg erfart at det er en stor kraft i lovsang. Det dukket en dag opp en greie der bekymringen snek seg innpå. Jeg satt meg ned og leste slutten av Matt 6, og at jeg trenger ikke bekymre meg. Men likevel klarte jeg ikke gjøre det til en sannhet! Jeg leste ordene, og visste at det er sant, men bekymringer var der fortsatt. Etterhvert stilte jeg meg opp ved pianoet, fant frem en sang om at Guds løfter står fast, og sang..

Kunne jeg kjenne Guds nærvær fylle rommet? Nei. Var det feilfritt og kjempe pent? Nei. Men det gjorde noe med meg.. Selv om det ikke ble en åndelig og sterk opplevelse, så skjedde det noe. De løftene jeg nettopp hadde lest om ble mer og mer sannheter. Jeg brukte andre ord på det, jeg sang det ut. Jeg tror musikk kan nå noe i dypet av oss, og jeg tror også at når vi bruker det til å uttrykk oss åpner vi opp for at det skjer noe inni oss.

Jeg sier ikke at om du velger å synge så forsvinner alt. Jeg tror det kan det, men at det ikke nødvendigvis alltid gjør det. Noen ting må jobbes lengre med, og vi må synge det ut igjen og igjen. Men velg det likevel! Velg å bruke kraften i lovsang. Kraften som blir synlig når du midt i det du møter velger å uttrykke deg fra hjertet. Om du ikke føler veldig mye der og da, tro likevel på at det gjør noe med deg.

Det skjer ting i det åndelige når du synger ut
Guds sannheter,
og proklamerer de over livet ditt!

5 kommentarer:

Anonym sa...

du kunne ikke lagt ut akkorder til de som er ''ukens lovsang''? :D

A worshipping heart sa...

Hei Anonym:)
Takk for kommentar, har vært innom tanken. Jeg skal absolutt se hva jeg kan gjøre med det, og om det er noen mulighet for at jeg kan få det til. Så da er det bare å følge med videre, så informerer jeg om det :)

Ha en god uke!

-Ida :)

Anonym sa...

Ønsker veldig gjerne Akkordene på "aldri går du fra meg" og "lovsyng vår herre" !!

Marie sa...

og akkordene til Så Dyp En Kjærlighet!!!

A worshipping heart sa...

Før jeg får en ordning på dette kan du/dere sende meg en mail, sånn at jeg får mailadr din/deres, så skal jeg sende det jeg har :) Nyt kvelden videre!