fredag 19. august 2011

Kap 7: Blomsten tar form..


Dette er en del av "Nye steg", der jeg forteller om prosessen min ift å ta et stort valg, som for min del er å flytte til London for en periode. Anbefaler å lese de forrige "kapitlene" om du ikke har gjort det.

Tiden gikk, og det nærmet seg at jeg skulle flytte. Det rare var at jeg ante ikke hvordan det kom til å se ut! Nesten som om man kjøper en pakke med frø, og planter en blomst som man vet trenger så og så mye vann, og den kommer til å spire ca da og da. Men du vet ikke hvilke farge den får, hvor mange knopper den skal få, eller hvordan den ser ut!

Jeg hadde tatt et steg videre på veien, og da er det spennende hva som skjer! Uten å vite hvorfor jeg skulle til London, eller akkurat hva jeg skulle der - hadde jeg valgt å gjøre det, fordi Gud la det foran meg, og utfordret meg på det. Og jeg tror at når vi tar det steget, og viser at vi er villige, da begynner Gud å jobbe i oss. Jeg var innom mange tanker om hvorfor det var London jeg skulle til, og prøvde å skjønne det i mitt eget hode. Men innså fort at det ikke funka. Jeg måtte bare ta tiden til hjelp, så ville det bli tydelig hva jeg skulle etterhvert.

Mange ganger prøver vi å ta kontrollen selv, og det er kjempe fristende! Jeg prøvde nok det jeg også.. Selvfølgelig, noe praktiske ting må man ordne. "Vi skal gjøre det vi kan, og når vi gjør det kommer Gud med sin velsignelse i det og tilfører det ikke vi kan
selv.." Jeg begynte å planlegge hvordan jeg skulle engasjere meg i Hillsong, hvilke områder jeg skulle være med i, og hvordan jeg skulle bruke tida mi. Men det var ikke så mye liv i planene mine.. Var det kanskje fordi det var planer jeg la i mitt eget hode, og prøvde å ta kontroll?


Bildet er lånt fra google.no


Selv om vi ikke alltid ser det, skjer det mye inni en blomsterknopp. Blomsten tar form, og gjør seg klar til å komme frem. Sånn er det med oss også. Jeg så ikke hvordan dette skulle se ut, men Gud jobbet virkelig inni meg. Han jobbet med tankene mine, og den jeg er. Han gjorde meg klar til å se hvorfor jeg skulle til London.

Går du og venter på å få se hvordan blomsten skal se ut? Gi blomsten den tiden den trenger! Og ikke ta gartnerens jobb. La Gud være gartneren som steller blomstene, og lar de vokse frem som de blomstene de skal bli, med den fargen, og så mange knopper de skal!

Det er da hagen blir finest..

Og da vil det bli tydelig etterhvert hvilken form den skal ha.
Prøv å være tålmodig - så vil livet i blomsten bli mer og mer tydelig,
etterhvert som den får vokse frem!


Ingen kommentarer: