torsdag 4. august 2011

Kap 5: I all slags vær og vind..

Dette er en del av "Nye steg", der jeg forteller om prosessen min ift å ta et stort valg, som for min del er å flytte til London for en periode. Anbefaler å lese de forrige "kapitlene" om du ikke har gjort det.

Jeg skrev om det å plante røtter. Og jeg ante nok ikke hvor viktig det kom til å være i tiden opp mot at jeg skulle flytte.. Hva gjør røttene? De passer på sånn at blomsten blir stående fast i all slags vær. Når stormen kommer, så trenger ikke det påvirke blomsten, så lenge røttene er godt plantet. Og kommer stormen?
Ja.

Å si til deg at så fort du har bestemt deg for å ta et steg så går alt på skinner ville være å prøve å lure deg trill rundt. For sånn funker det desverre(?) ikke. Tanken min er på ingen måte å skremme deg, men å hjelpe deg. At stormene kommer var noe jeg var fullt klar over, fordi jeg har vært borti det før. Likevel ble det nesten like utfordrende denne gangen her også. Når du tar et nytt steg i den retningen og på den veien Gud har for deg vil du møte motgang. Det vil være en som prøver å stoppe deg, rett og slett fordi du blir litt farlig. For min del kom utfordringene på løpende bånd..

Hvordan de utfordringene ser ut varierer fra person til person, og det er ikke sikkert du møter de samme som meg. Men de jeg møtte traff meg på såre punkt. Det kunne handle om relasjoner til de rundt meg. Noen relasjoner vokste seg sterkere, som gjør det utfordrende å reise, mens andre relasjoner falt litt fra hverandre, som var sårt. Det kunne handle om jobb og økonomi. Plutselig gikk alt veldig bra på jobb, og det å skulle dra fra det kunne virke veldig lite lurt..fordi vi bør jo alltid være sikre på at vi har nok penger og er økonomisk stabile? Og hvordan kunne jeg være sikker på at det kommer til å ordne seg med jobb i London? Det kunne handle om tjenesten min. Jeg har flere såre punkt, der jeg må jobbe mot løgntanker ift tjenesten min..der skal jeg love det haglet! Det kunne handle om prosessen jeg gikk ift å bestemme meg for å flytte, og å si det til folk. Der var det ikke lett å gjøre det riktig! Det måtte bli riktig både for meg selv og alle rundt meg, og det er praktisk talt nesten umulig..

Så ja, det var en utfordrende periode, og jeg skal innrømme jeg gråt meg i søvn mer enn en kveld. Det sier jeg kun fordi jeg vil være ærlig på at det er ikke bare lett og spennende å skulle ta et nytt steg. Ikke fordi jeg nødvendigvis trenger masse trøst nå, fordi den perioden kom jeg forbi!

Jeg var klar over at jeg kom til å møte utfordringer, og det hjalp. Det ble bare nesten like utfordrene som det kan ha vært tidligere, fordi man lærer seg å kjenne igjen angrepene, og lærer seg hva man skal fokusere på. Jeg skrev tidligere "desverre (?)".. Fordi; ja- det å møte utfordringer er vanskelig, men det betyr også at du har tatt et steg i riktig retning! Så jeg får litt holdningen at "da skal jeg hvertfall ikke gi meg"! Sangen "Blessings" gikk på repeat i den perioden..

What if your blessings comes through raindrops..
What if trials of this life, are your mercies in disguise..


Bildet er lånt fra google.no

Ikke la deg stoppe av utfordringene! Jeg VET hvor vanskelig det kan være. Jeg vet hvor urettferdig ting kan føles, og håpløst. Jeg vet hvordan det føles når alt jobber i mot en. 
Men jeg vet også at Guds løfter fortsatt står fast. Jeg vet at Han har full kontroll, og han hadde ikke satt verken meg eller deg fremfor en oppgave eller en vei Han ikke visste
vi kom til å klare å gå.

Hold røttene dine godt plantet,
og løft blikket mot solen!4 kommentarer:

Tove J sa...

"I all slags vær og vind". Vet jo at du er spesiell, men fant ut her om dagne at du måtte være enda mer spesiell.... Tenk å få Rebekka med på fjelltur (uten sminke...).

Hyggelig å hilse på deg på Vatnar/Bø: flott sang (det lille jeg fikk hørt). Synd at jeg ikke var heime mens du var her, men du får komme tilbake senere :-)

Ha et fint opphold i London. Hva skal du forresten gjøre der?

Tove J

Ingrid sa...

"I'll Praise you in this storm!" Tenker jeg når du er i en sånn sitauasjon, og alt går galt, også begynner det å regne.... Utrolig hva den innstillingen gjør for meg:)

Anonym sa...

Så utrolig glad for at jeg leste den posten når jeg gjorde det, for akkurat den dagen skulle det vise seg at jeg trengte det. Takk for at du lar Gud bruke deg gjennom denne bloggen :)

A worshipping heart sa...

Tove: Så koselig å få mld av deg! Vi koste oss absolutt på fjelltur begge to, er både godt og viktig for kropp og sjel å komme seg bort litt av og til :)
Igjen- TAKK for at jeg fikk bo hos dere, det var helt perfekt! Var nok ikke siste gang du så meg :)
Nå er jeg på plass i London. Skal jobbe her i en periode, som personlig trener. Utenom det skal jeg være med i Hillsong Church, og bruke litt tid på ting man ikke får brukt så mye tid på hvis man er hjemme. Så jeg gleder meg til noen spennende mnd!
Ha en veldig fin uke :)

Ingrid: Ja, den sangen er helt utrolig fin, med en bra tekst! Den har blitt spilt mye hos meg også i perioder :)

Anonym: Så bra det kunne bety noe å lese det jeg skrev! Takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar, det setter jeg pris på. Håper uken og dagene fremover blir gode :)