fredag 26. august 2011

I am running

"I am running, running after You" synger de i sangen jeg skrev om tidligere denne uka. Jeg løper mitt løp, og løper etter det Gud har for meg. Men, det er mange ulike måter å løpe på kjære deg!

Her en kveld tok jeg med meg min skjønne flatmate på løpetur. Hun har ikke løpt så mye i det siste, og det betyr jeg la opp løpeturen etter det. Skulle jeg løpt alene hadde jeg nok lagt det opp annerledes, fordi vi har ulikt utgangspunkt, men turen ble lagt opp på hennes premisser.
Vi satt i gang ganske rolig, så satt jeg opp tempo etterhvert. Da vi hadde løpt litt sa hun at hun hadde vondt i leggene, så vi stoppet opp, og snakket litt om det. Hva som kunne være grunnen, og hva som kunne være løsningen. Videre derfra løp vi vekselvis tempodrag, og rask gange. Under tempodragene måtte hun bestemme seg litt ekstra, løfte blikket, løpe fremover - det var de som ble utfordrende. Det var før de kom at hun sa "I won't be able to do that Ida.." Men jeg visste hun kom til å klare det, så vi løp likevel. Rett før vi var fremme sa jeg "ser du den strekningen der? Der skal vi ha en liten spurt. Jeg løper foran, og du skal bare følge meg og passe på at det blir maks 1 meter mellomrom mellom oss. Ved enden er vi i mål, og vi skal bare gå hjem". Jeg satt opp tempo, hun hang på, og med noen oppmmuntringer underveis klarte hun det helt til vi var i mål.

Jeg sier ikke at jeg er Gud, men jeg vil du skal se for deg at den rollen jeg hadde, der jeg la opp løpet, det er den rollen Gud har i ditt løp.

"Hennes premisser.". Gud kjenner deg. På samme måte som jeg visste hva som ville være best for henne ut i fra det utgangspunktet hun hadde, vet Gud hva som er best for deg. Han sender deg ikke ut på en løpetur som kommer til å ta livet av deg, men legger opp løpet etter hva han vet du vil klare. Selv om du ikke alltid ser selv at du faktisk kommer til å klare det.

"Vi stoppet opp, og snakket litt om det.." Hun hadde noe som hindret henne i å løpe. Sånn er det med oss også av og til. Vi kan ha ting i livet vårt som gjør det utfordrende, og som kan være en hindring. Da må du kanskje faktisk stoppe opp! Stopp opp å finn ut hva som kan være grunnen til det, og hva du kan gjøre for å fikse det.

"Tempodragene.." I noen perioder av livet er det litt ekstra utfordrende. Vi må bestemme oss for å holde ut, og presse oss frem der vi har lyst til å gi opp. Det er de tempodragene som gjør oss sterkere. De krever litt ekstra, og vi tror ikke vi kommer til å klare det. Men Gud ser at vi har kapasitet til det, og han velger en strekning på tempodragene som vi mestrer.

"En liten spurt.." Det jeg vil du skal få med deg fra spurten er at jeg løp foran. Jeg løp foran henne, hun skulle bare følge meg. Det vil si at hvis det lå en hindring i veien svingte jeg unna den. Hvis hun holdt blikket sitt på meg og holdt seg nærme meg, kom hun seg også unna den hindringen. Og på samme måte som jeg ropte "Jeg vet du klarer det, tro på deg selv! Bra jobba! Løft blikket! Nå er du halvveis! Straks i mål!" heier Gud på deg!


Bildet er lånt fra google.no

Vi kan løpe mange ulike løp gjennom livet. For meg kan det være ift det å være lovsangsleder, og det kan være et helt annet løp for din del. Men jeg vet at Gud legger opp et løp som han vet at, og vil at, vi skal mestre. Jeg ville hun skulle komme hjem med en følelse av at hun klarte det selv om det var utfordrende, for da er det lettere for henne å bli med på en ny løpetur. På samme måte vil Gud at du skal ha fullført med den følelsen.

Løp løpet ditt, hold ut tempodragene, husk at Gud løper foran -
og han vet hva du kommer til å klare..

..sammen med han!

6 kommentarer:

Elisabeth sa...

Takk:)

Den bekreftelsen trengte jeg idag. Prossesser er slitsomme- men vi kommer ut av dem i god behold- mye sterkere enn da vi starta.

Fordi Han elsket oss først.

Tove J sa...

God helg til deg fra Bø :-)

A worshipping heart sa...

Elisabeth: så bra det kunne være til hjelp. Håper du får en god helg videre, og at du klarer å løfte blikket gjennom de forskjellige prosessene!

Tove: Så hyggelig, tusen takk! God helg til deg også :)

Benedikte Refstie sa...

Så utrolig mye bra du skriver her på bloggen! Har ikke lest så mye enda, men det kommer jeg til å gjøre. Stå på!!:)

Maja sa...

bloggen din her helt fantastisk. ikke mer å si om den saken.

A worshipping heart sa...

Benedikte: har kommentert på bloggen din :)

Maja: Prøvde å kommentere på bloggen din, men det funka ikke. Uansett:

Takk for kommentar! Den gjorde meg rett og slett veldig glad! Og for en spennende og bra blogg du skriver. Har ikke fått lest så mye enda, men kommer absolutt til å titte innom. Temaet du skriver om står det veldig respekt av, og jeg skjønner godt at det er noe som kan være krevende å skrive om. Husk å bevare hjertet ditt i alt du gjør, så er jeg sikker på at det du skriver er noe som kommer til å hjelpe andre. Håper du har en god uke :)

-Ida