tirsdag 26. juli 2011

Ukens lovsang: Verdens håp

Rudi Myntevik

Jesus Du er verdens lys, og lyset det er sterkere enn mørket
Jesus Du er virkelig og sannheten er sterkere enn løgnen

Jesus Det er bare Du som redder
oss i fra fortvilelse og angst
Midt i motgang og i trengsel
Kommer du med liv
Kommer du med liv

Jesus Du er kjærlighet og kjærligheten overvinner hatet
Jesus Du er verdens håp og håpet det er sterkere enn døden

Dette er en gammel låt, men likevel en låt som sier mye om hvem Gud er, og som hjelper oss å proklamere mange sannheter som er kjempe viktige. Og kanskje spesielt i disse dagene her, som vi som land går gjennom en utfordrende periode. Men likevel en periode som gjør oss sterkere, og knytter oss tettere sammen.

Du er verdens lys.. Gud er lys. Og lys og mørke kan ikke være samme sted. Vet du hvem som vinner? Lyset. Hvis du går inn i et mørkt rom og tenner en lommelykt så ser du tydelig at lyset er sterkere enn mørket. Mørket klarer ikke å skjule at lyset er der. Midt i en verden som noen ganger kan virke mørk skinner Guds kjærlighet gjennom. Og jeg synes det er noe vi virkelig har fått se de siste dagene. Jeg er helt satt ut over den kjærligheten og det samholdet alle viser. Jeg tror Gud virkelig skinner gjennom med SIN kjærlighet, som er sterkere enn mørket!

Du er kjærlighet.. Dette er noe som sies mange ganger i Bibelen, og vi vet at Gud er kjærlighet. Det er bare ikke alltid like lett å skjønne. Men Han er det! Og at kjærligheten er sterkere enn hatet vet vi også. Det er også noe vi har sett de siste dagene. I stede for å vise hat, selv om det er noe som kanskje kunne fristet når man blir så frustrert, lei seg, og satt ut, så har det norske folk kun vist kjærlighet. Kjærligheten overvinner hatet, Gud overvinner det vanskelige og onde!

Jesus det er bare Du som redder! Jeg kan ikke annet enn å si at dette er noe jeg mener. Midt i fortvilelse og angst, motgang og trengsel, der er det kun Gud som redder oss! Ved at vi fokuserer på Han, på hans godhet, storhet, kjærlighet - på den Han er. Da løfter vi blikket bort fra det vanskelige, på noe større. Og på den måten redder Han oss! Midt i alt..kommer Du med liv. Et liv som vi kanskje ikke klarer å se helt hvor kommer fra. Men det er likevel sant. Midt i motgang og i trengsel - kommer Du med liv!

Gjennom de siste dagene, og alt som har skjedd, sier jeg med en lengsel og overbevisning:

Jesus, Du er verdens håp!

Ønsker du blekke på låta kan du følge denne linken

Ingen kommentarer: