fredag 22. juli 2011

Kap 4: Slå røttene fast!

Jeg hadde tatt valget, jeg hadde bestemt meg for at nå skal jeg faktisk flytte til London! Men videre derfra krevde det enda mer av meg, for at det skulle bli noe som jeg kunne klare å gjennomføre. Plukker du en blomst, og ikke er flink til å knekke av stilken, vil du se at den alltid har røtter som går langt under jorden. Det kan være en som kanskje er veldig tydelig, og mange små. Og disse røttene er avgjørende for om blomsten får næring, og blir stående der den er.
Da jeg hadde bestemt meg for å flytte var det flere ting som måtte gjøres. Jeg måtte si det til folk. Jeg måtte ta nye valg på hvordan jeg skulle gjøre ting, både når jeg kommer til London, og de siste mnd i Norge. Og jeg slo røtter! Hvor viktig det skulle bli for tiden videre derfra så jeg nok ikke der og da, men jeg er glad jeg gjorde det.
Jeg snakket, etter hvert som jeg fortalte det til folk, med mange om det, og hver gang jeg gjorde det ble jeg kjempe gira. Jeg brukte masse tid med Gud, der jeg både så på ting som har skjedd før, og drømte videre. Gjennom det så jeg hvordan Gud hadde ført meg til det steg for steg, og hele tiden hatt en finger med i spillet. Jeg leste ting jeg hadde skrevet ned underveis i prosessen, og så at ”Ja, dette er riktig Ida”. Jeg snakket masse med hun jeg skal bo med der borte, og jobbet enda hardere for at relasjonen vår skulle vokse sterkere. Jeg dro på besøk dit, der jeg fikk et lite glimt av hva jeg skal få være med på, og være en del av fra høsten.
Alle disse tingene var ikke noe jeg måtte ta daglige bestemmelser på å gjøre, det ble bare veldig naturlig å gjøre det. Jeg tenkte ikke at ”nå skal jeg slå røtter”, fordi jeg visste ikke at det var noe jeg kom til å trenge. Så Gud hadde nok en finger med i spillet der også, fordi Han visste at jeg kom til å trenge det. Røttene er ikke synlig fra overflatene, likevel stikker de ofte dypere enn vi tror.

Bildet er lånt fra google.no

Har du tatt et valg, som krever litt av deg? Et valg som innebærer en endring? Velg å slå røtter! Velg å bruke tid og krefter på det som du vet gjør deg enda sikrere på valget ditt, og som grunnfester deg i at Gud har kontroll på situasjonen. Hvordan det ser ut er forskjellig for alle, men du kjenner deg selv. Finn din greie, og slå røtter!
Videre derfra skal blomstene få vokse seg enda større og sterkere..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for at du velger å skrive om denne prosessen på bloggen din. Det er oppmuntrende for meg som også er i en slik forandringsprosess.

A worshipping heart sa...

Tusen takk for kommentar. Det er oppmuntrende å høre at det kan bety noe, og hjelpe andre. Ta med deg det du kan og trenger videre, og lykke til med prosessen din og alt det spennende du har foran deg! :)

Anonym sa...

Hallå där, jag älskar din blogg www.aworshippingheart.com. Är det något jag kan göra för att få uppdateringar som ett abonnemang eller nåt? Jag beklagar att jag inte är bekant med RSS?

A worshipping heart sa...

Hei anonym :)

Tusen takk, så hyggelig å høre! Beklager at det har tatt litt tid å svare, har vært på ferie. La meg sjekke litt, så sier jeg i fra når jeg finner ut av det. Send meg gjerne en epost, så kan jeg svare deg der når jeg har funnet ut av det :) Ha en velsignet helg videre! -Ida