fredag 15. juli 2011

Hva skjer når vi gir Gud ære?

Ofte kommer vi fremfor Gud i lovsang og sier "jeg trenger Deg.." Vi kommer med alle våre spørsmål, tanker, behov og lengsler. Og det er helt normalt, vi skal få lov til å uttrykke det vi trenger. Men husker du at lovsang ikke handler om oss, men om å gi Gud ære? Hva skjer med alle de spørsmålene, tankene, behovene og lengslene når vi velger å gi Gud ære?

For noen uker siden var jeg på en festival i Levanger, som var helt fantastisk! Hadde kjempe fine dager der vi brukte masse tid i lovsang, tilbedelse, bra undervisning, og kvalitetstid med veldig gode mennesker. Jeg er takknemlig! Men noe som slo meg gjennom den helga - det var kun fokus på å ære Gud! Det eneste som ble naturlig for meg der oppe var å gi Gud ære. Jeg hadde, som vanlig, masse tanker og spørsmål, og var vel litt i overkant utfordret av livet. Men de tingene fikk ikke fokus.. Likevel: alle de tingene jeg tenkte på, og lurte på, Gud gav meg svar - og mer enn bare svar på akkurat det!

"Take delight in the lord, and He will give you your heart's desire"
Salme 37:4

Lovsang handler ikke om oss og våre behov, det handler om å gi Gud ære. Og jeg tror at når vi velger å gi Gud ære for den Han er, i stede for å søke han for det han kan gjøre, så vil ha "gi deg det ditt hjerte lengter etter" Salme 37:4. Uten at jeg sa spørsmålene mine, eller skrek ut behovene mine, så møtte Gud de! Og han tok det langt videre fra det jeg kanskje hadde sett for meg. Han har så mye mer for oss enn vi aner - når vi velger å gi Han ære!

Og da handler det om å gi Han ære uten andre intensjoner. Vi gir han ikke ære for å oppnå noe, men ene og alene fordi Han fortjener og er verdig all vår ære!"Frykt Herren, hele jorden!
Ha ærefrykt for Ham, alle som bor på jorden!"
Salme 33:8

Jeg aner ikke hva du går rundt og tenker på, trenger svar på, eller kanskje strever med. Men en ting har jeg erfart selv i mitt eget kaos - når jeg løfter blikket bort fra det, og velger å gi Gud ære, da møter Han meg med det jeg trenger. Han ser tankene våre, og kjenner oss. Velg å gi Gud ære! Det er ikke alltid det ser ut sånn som vi kanskje hadde forestilt oss, men Gud har akkurat det vi trenger, og Han gir oss det når tida er der. Jeg blir fortsatt litt måløs over å se tilbake på måtene han gav meg akkurat det jeg trengte, og mye mer, da jeg valgte å si

Gud, du er fantastisk, jeg ærer Deg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk . Gud er god , og holder av deg , Gud er god den beste som finnes .

Anonym sa...

Takk kjære Gud for Nåde og kjærlighet så stor , takk for at jeg får være ditt barn .

A worshipping heart sa...

Det er helt sant! Slenger meg med på den takkebønnen din! God uke fra meg :)