torsdag 16. juni 2011

Syng DIN sang!

Sammenligning er noe vi alle gjør, på mange måter. Vi ser på andre, og skulle ønske vi fikk til det samme. Så glemmer vi å se på den unike sangen Gud har gitt oss..

For noen dager siden dro jeg opp på hytta sammen med mamma og pappa. Det var ikke for å slappe av eller å ha ferie, men for å gjennomføre siste leseinnspurte før min aller siste eksamen. Jeg var mer sliten i hodet og tanker enn jeg hadde vært på lenge, og trengte å komme meg litt bort, trengte å være i litt andre omgivelser.


De dagene var med eksamen i hovedfokus, men det er rart hvordan Gud kan minne en på ting likevel, og bruke det som skjer rundt en til å fortelle ting. Så lenge man er åpen for det, og "tuned in" midt i alt det andre som skjer, så merker man at Gud er midt oppi det. Jeg satt nemlig en morgen på verandaen på saueskinn, inntullet i pledd, med utsikten ut over vannet (Høres idyllisk ut, sant? Det skal sies at pensumbøkene og diverse notater lå strødd over, under, og rundt meg..) Men da jeg satt der kunne jeg ikke unngå å høre alle fuglene! Og det gjorde noe med meg. Det var et kaos, men samtidig et perfekt kaos! Jeg aner ikke hvilke lyd som kom fra hvilke fugl, bortsett fra gjøken som sa ko-ko konstant fra vi kom på hytta til vi dro.

De planla nok ikke hvem som skulle synge når, og hvilke tone som skulle synges, men de sang sin egen melodi. Og til sammen ble det helt fantastisk! Det var noe ved det, Guds skaperverk.. Og jeg så for meg at Gud gliste, fordi han var kjempe fornøyd, og satt og hørte på dette.

Hva kan vi lære av det? Vi må synge vår sang! Når jeg sier synge tenker jeg også på spille.. Ofte ser vi på hva andre gjør, og tanken "jeg skulle jeg ønske jeg sang sånn som hun der.." kan snike seg inn. Men vet du hva? Hadde ikke den gjøken sagt ko-ko hadde ikke lydbildet vært komplett! Ingen av lydene var like, men de brakte hver sin unike sang! Du har hørt sangen "The heart of worship"? Den kan sies mye om, men tenk på linja "when the music fades.." Kjære dere- det handler ikke om alt rundt! Vi må klare å se bort fra alt vi gjør det til, og ha et hovedfokus som er på at vi bringer VÅR sang. DIN unike sang løfter du fremfor Gud, og ærer Han med..

..så gliser han fra øre til øre
akkurat som han gjorde over det perfekte kaoset fuglene brakte!


Ingen kommentarer: