søndag 19. juni 2011

Sommer + liv i lovsang..hvordan??

Synes du det er vanskelig å skulle fortsette å lovsynge Gud utover sommeren? Er det fort at det går en stund mellom de gangene du lovsynger, fordi du ikke er på så mange møter, eller bruker mere tid enn du vanligvis gjør på avslapping, strand, hytte, henge med folk?

Jeg kjenner til det! Sommerferien har kanskje begynt - HURRA for det! Dere som fortsatt har et par dager igjen, hold ut og prøv å finne minst en positiv ting i hver av dagene, så går de mye fortere :) Jeg skal ikke være negativ mot det å ha ferie på noen som helst måte, for det er noe jeg synes er både fantastisk, nødvendig, og en stor glede! Men den bringer også med seg en utfordring. Skjønner du hva jeg vil frem til?
Et liv i lovsang..

I ferien er det ikke alle menigheter som har like mange møter som vanlig. I ferien er det ikke alltid like lett å finne tid alene, fordi man kanskje er på hyttetur med 10 andre. I ferien skjer det mye som er fristende, og det kan ofte skje spontant - så plutselig flyr dagene og kveldene. Høres det kjent ut? Det å bruke tid med Gud i lovsang, føles kanskje ikke så viktig - det er jo ferie.. Så har man samtidig et ønske om å fortsette å leve et liv i lovsang. Jeg har derfor tenkt å komme med noen tips på det. Men før det gjøres må jeg minne dere på en ting..

Lovsang handler ikke om kun sang og musikk, og det handler ikke om at det må være en scene, fullt band, og masse folk. Jeg vet at dere har hørt det før, men det er fortsatt sant. Lovsang handler om å ære Gud med det man er og har, en livsstil som ærer Gud. Lovsang handler om et hjerte som ærer Gud, et hjerte til hjerte forhold med Gud, som ikke er avhengig av alt rundt. Har man det på plass er det lettere å fortsette å leve livet i lovsang gjennom sommeren.

Gåtur/løpetur + lovsang
Dette er noe jeg benytter meg av.. Man har litt ekstra fri, og det er deilig å være ute. Det kan utnyttes! Plugg i øreproppene, og hør på lovsang underveis! Du trenger ikke nødvendigvis å synge med, men hjertet ditt kan si ordene -  et lovsyngende hjerte!

Date-kveld
Hvor deilig er det ikke å sitte ute og nyte fine sommerkvelder? De kan nytes på mange måter, og de nytes ofte med andre. Og det er vel og bra! Men sett av en kveld i ny og ne der du bestemmer deg for at du skal henge med Gud. Skriv det i kalenderen, og ikke la noe spontant komme i veien for det. De tingene som skjer får du sjansen til igjen - og en kveld med Gud kommer til å gjøre masse med deg!

Stranda + lovsang
Hører du på musikk når du ligger på stranda? Det gjør ofte jeg. Og samme som når jeg er på løpetur..hjertet kan synge med! Da kan jeg lovsynge selv om jeg er omringet av mange andre uten at det gjør noe som helst!

Festivaler
Det kryr faktisk av festivaler og andre ting på sommeren. Dra på noe av det! Sett av en helg til å få påfyll, og treffe andre mennesker. Det er viktig!

Nytt innblikk i lovsang?
Som jeg har sagt før; ekte lovsang er en livsstil som ærer Gud. Kanskje du de neste ukene skal sprenge din egen boks av hva lovsang er for noe? Livsstilen din - ikke bare når du synger eller spiller - ærer den Gud?

Drømmer og tanker..
Benytt anledningen med masse fri til å finne ut hva du drømmer om, og skriv det ned! Bruk tid på å la Gud plante tanker i deg, og tillat deg selv å drømme om hva du skal videre.

Dette var noen enkle tips, og jeg håper det kanskje kan hjelpe noen. Jeg vet at det er utforende, og at dagene bare flyr. Men ikke sett alt på pause gjennom sommeren, og tenk at du skal koble på igjen til høsten. Se på sommeren som en unik mulighet til å vokse enda nærmere Gud, og få oppleve enda mer av hva lovsang og tilbedelse er. Og start nå..for om du først gir slipp på det kan det være ekstra vanskelig å komme inn i rutinene igjen. Har hørt en fantastisk lovsang der teksten går "Hear the song of my life.." Hva betyr det? Vi lovsynger ikke Gud kun med ord og toner, men med livet vårt. La det bli en realitet gjennom sommeren! Det må faktisk en bestemmelse til! Men om du klarer det, om du klarer å bestemme deg og gjennomføre det, så lover jeg deg:

Sommer + liv i lovsang FUNKER!


Ingen kommentarer: