torsdag 9. juni 2011

"Selah"

Er det et ord du har sett før? I salmene  er det skrevet 73 ganger.
Vet du hva det betyr?
...pause...

Dette er ordet har jeg lest mange ganger, når jeg har lest i bibelen. Jeg har også sett det på spillelistene min, der det plutselig er et spor som heter "Selah". Og jeg tror det er en grunn til at det er skrevet 73 ganger bare i salmene, og at det legges inn lydspor som heter det. Fordi vi trenger å ta pauser! Vi lever et liv som mange ganger går i 5-gir eller 6-gir (finnes det 6-gir??) Det travle livet er det lett å ta med seg inn i tiden vi bruker med Gud, og da tror jeg vi går glipp av mye.

Når du leser Bibelen, legg inn en "Selah". Det kan være kjempe bra ting som står der, som vi ikke ser fordi det går så fort. Noen plasser har David eller den som har skrevet gjort det for oss. Andre ganger må vi gjøre det selv - ta en pause og reflektere over det som vi nettopp har lest. Jeg har erfart at det er når jeg tenker over det jeg leser, og relaterer det til mitt liv, at det blir levende for meg!

Når du lovsynger, legg inn en "Selah". Noen ganger kan vi haste videre fra låt til låt - her tror jeg vi må passe oss! Vi må våge å ta pauser, relfektere over det Gud gjør, og høre etter hvor vi skal videre. "Selah" låter er ofte instrumentale. Er det en grunn til det tror du? Da er det lettere å reflektere over det som du kanskje nettopp har sunget, eller det Gud nettopp har gjort. Personlig elsker jeg de pausene midt i lovsangen. Ikke pause fra å lovsynge og løfte blikket, men en pause der jeg ikke rusher videre, men der det går opp for meg alt Gud er og gjør, og måten han møter meg. Det er ofte der tårene faller..

Gjennom dagen, legg inn en "Selah". Dette har jeg skrevet om mange ganger før, og det kan se annerledes ut for alle. For meg er det at jeg har god tid med frokosten, kaffe+bibel, puster ut, og tenker litt over alt som skjer. Det kan være at du plugger i musikk på bussen eller i bilen på vei hjem fra jobb/skolen, og kobler ut. Selah. Du kan legge deg på senga (uten å sovne..) i 10 min når du kommer hjem fra jobb og tenker over det du har gjort på jobb/skolen, og blir obs på ting Gud kanskje har gjort?

Bildet er lånt fra weheartit.com

Kanskje du har fått et lite innblikk i hva "Selah" betyr nå, og at det er viktig at vi faktisk gjør det. Sett deg en bestemmelse, så kommer du til å merke at de pausene er gullverdt, og du kommer ikke til å ville bytte de ut. Man blir litt avhenging, men på en god måte. Og igjen- jeg tror mye av det vi bare drar med oss i farten uten å tenke over,
får bli levende for oss! I bibelen, under lovsang, i hverdagen -
det blir levende!

..Selah..


Ingen kommentarer: