tirsdag 31. mai 2011

Ukens lovsang: Lovsyng vår Herre

Lovsyng vår Herre
Neander/Stralsund

  Lovsyng vår Herre,
den mektige konge med ære!
 Lov ham, min sjel,
og la det din forlystelse være!
Stem opp en sang,
psalter og harpe, gi klang!
Syng for Gud Herren, den kjære!

Lovsyng vår Herre,
som allting så herlig regjerer,
han som deg løfter
som ørnen på vinger og bærer.
Han lar deg få
mer enn du selv kan forstå,
bedre enn hjertet begjærer!

Lovsyng vår Herre,
som allting så vel for deg lager,
han som deg helbred forunner
og vennlig ledsager,
han som i nød
favner deg ømt i sitt skjød,
gjemmer for sorger og plager.

Lovsyng vår Herre,
som deg i din gjerning gir lykke,
han som med tusen velsignelser
vet deg å smykke!
Tenk dog derpå,
alt hva hans makt kan formå!
Tanken ditt hjerte henrykke!

Lovsyng vår Herre,
min sjel og hva i meg mon være!
Alt som har ånde,
opphøye hans store navns ære!
Han er deg god,
å, gjør ham aldri imot!
Amen, han selv deg det lære!


Dette er en gammel salme, fra 1679- og den er HELT fantastisk! Jeg fant ikke noe lydklipp på den, men ikke heng deg opp i trauste opplevelser du kanskje har hatt med den (som jeg kan gjøre med gamle salmer..), velg heller å se på alle sannhetene i teksten. Og forresten, melodien er også veldig fin! Teksten er inspirert av salme 103, ta deg tid til å lese den også. Vi har brukt den en del i Ungfila i det siste, og hver gang gjør den noe med meg!

Lovsyng vår Herre den mektige konge med ære.. Jeg liker at hele salmen starter med dette, for det er det lovsang handler om. Når vi lovsynger løfter vi blikket på Gud, og gir Han er med det vi er og har! Det handler ikke om at vi skal bringe noe annet, at vi må streve for å få til noe..vi skal lovsynge Han med ære!

Han som deg løfter som ørnen på vinger og bærer.. Dette er noe som treffer meg hver gang. Det er nok mye fordi jeg har flere spesielle opplevelser med det, men det er noe i det. Igjen, vi skal ikke streve med å få til noe. Og da handler det heller om at vi løfter vingene våre, og våger å fly. Om vi gjør det gir Gud oss luft under vingene, og vi kan fly dit Han vil at vi skal fly. Vi trenger ike gjøre det i egen kraft, og Guds kraft bærer. Den stopper ikke plutselig, så vi får en kræsj-landing! Holder vingene rett, løft blikket, og stol på Gud- Han bærer!

Han lar deg få, mer enn du selv kan forstå.. Noen ganger blir jeg litt satt ut, fordi Gud gjør ting, og gir meg ting, som er så mye bedre enn jeg klarer å skjønne. Det kan være på andre måter enn jeg hadde trodd og forestilt meg, men han gjør noe i meg. Jeg kan ha sett noe for meg i hjertet mitt, og lengtet etter noe. Så kommer Gud, på en kanskje uventet måte, og gir meg noe som er bedre enn hjertet begjærer!

Han som med tusen velsignelser vet deg å smykke.. Ser du alle velsignelsene rundt deg? Ser du de???? Vi ser ofte kun de vanskelige og utfordrende tingene. Jeg gjør det selv! Men lukk opp øynene dine, og legg merke til alle velsignelsene. De er der!

Er mye jeg kunne skrevet om her, men les teksten, og la Gud vise deg ting gjennom den!

Ha en fin dag :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er en nydelig salme ja. Helt enig. Takk for at jeg fikk lese den i dag, det hjelper meg til å ha fokus på alt det som Gud allerede HAR gitt meg, og ikke det som jeg ikke har. Faktisk så er det jeg har veldig bra, trenger bare hjelp til å se det noen ganger. All takk til GUD. Be blessed:) Ragnhild

A worshipping heart sa...

Hei Ragnhild! Så bra at det kunne være til oppmuntring:) Jeg må ta meg i det flere ganger selv også, å faktisk fokusere på velsignelser og de tingene som er verdig fokuset vårt. Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar, det settes pris på! Håper du får gode mai-dager videre :) Klem, Ida

alltidgudblogg sa...

Godt og treffande skrive! Er heilt einig med deg om det kicket som songen kan gi. Sjekk gjerne ut mi eiga beskriving av Lovsyng vår Herre og følg bloggen min: http://alltidgud.wordpress.com/2014/02/01/den-evige-lovsong/