torsdag 12. mai 2011

Guds løfter..hvor lenge må jeg vente..?

For de som ikke har fått det med seg var jeg på "Colour your world" womens conference i London forrige uke, og jeg opplevde masse! Noe jeg vil dele, noe jeg holder for meg selv. (Husk på at noen ting er bare mellom deg og Gud..). En av sessionene som virkelig satt spor, var en der Judah Smith talte om "Gods promises". Skal ikke gjenfortelle hele, men prøve å få frem et lite poeng hvertfall!

Gjennom bibelen ser vi at Gud gir løfter. Løfter i ulike størrelser og omfang, men han gir løfter. Abraham? Sara? Noah? Det var ikke bare i de tidene Gud gav løfter, han gjør det fortsatt. Jeg vet ikke hvordan de ser ut for deg, der er vi individuelle. Men det gjelder alle! Så kommer det som ofte blir utfordrende.. "What do you do when the promises of God are only partly fulfilled?"

Har du noen gang opplevd at noe har lovet deg noe, og ikke holdt det? Det kan være store ting, eller små ting. Det kan være noen som lovet å komme å støtte deg under eksamenskonserten din, men ikke møtte opp. Det kan være noen som lovet deg at dere skulle "live happily ever after.." Når man opplever at de løftene ikke holder, eller blir brutt skjer det noe med en. Tro meg, jeg vet det selv! Jeg er bare ei vanlig jente, og som alle andre har jeg opplevd å bli såret på ulike områder. Hva gjør man da? "I will never extend my expectations like that again.." Vi setter opp et slags skjold, og stenger mennesker ute, fordi vi ikke vil bli såret igjen.

Så var det Guds løfter.. Hør her: vi skal passe på hjertene våre, Ords. 4:23..men samtidig skal vi leve i tro! Du må velge å tro på Guds løfter! "They died in faith..not having recieved the promises.." Heb 11:13. Fordi:

The promise of God is not about the promise, it's about the one who promised it to you!

Henger du med..? Hjelp, å få frem de sammen poengene som han var ikke lett.. Jeg har ulike ting som jeg ser på som Gods promises. Noen ganger kan jeg bli veldig hengt opp i akkurat disse tingene. Men vet du hva? Hvis jeg tenker på det, så handler det ikke om akkurat de tingene. Gud har gitt meg de løftene for å vise hvem Han er! For at jeg skal leve enda nærmere Han, and be all that He called me to be. Det var jo ikke en gang min ide i utgangspunktet- det handler om Han! Og helt ærlig- hvis ikke de løftene hadde handlet om Gud, hvem Han er, og ført meg nærmere Han, så hadde jeg blåst i de. Da er de plutselig ingenting.. Innser jeg det går jeg ikke lenger og venter på noe, for fokuset blir på Gud!

Bruk litt tid på dette, se på de løftene Gud har gitt deg. Velg å leve i tro, og be om at Gud skal vise deg at det handler ikke om selve løftet, men om Han. Jeg kommer til å dra dette videre inn mot lovsang om et par dager, men for now:
ikke la andre løfter som har blitt brutt make you shut the door. Pass på hjertet ditt, men lev i tro på at Guds løfter handler kun om en Gud som elsker deg, synes du er det mest fantastiske på denne jord, og bare ønsker det beste for deg!


Ingen kommentarer: