søndag 29. mai 2011

En ærlig tilståelse..

Hvis jeg sa at jeg alltid klarte å legge alt fra meg, og lovsynge hver gang jeg er i en setting der det er lovsang, så ville jeg fortelle dere en løgn. For sånn er det ikke. Skal jeg være helt ærlig med dere? Det er ganger der jeg ikke klarer å koble på. Det er ganger der jeg står og tenker på andre ting. Jeg står i salen, og klarer det ikke. Ja, til og med hun som er lovsangsleder..

Ja, det er sant. Jeg har ganger jeg er i lovsangssettinger med andre mennesker der jeg ikke klarer å koble på. Det handler ikke om lovsangsteamet som leder på noen måte! Men jeg har for mye å tenke på om dagen. Jeg sitter hele dagen og skriver bacheloroppgave, så jobber jeg, kommer hjem seint, sjekker mailen rett før jeg legger meg, og klarer ikke koble ut alt jeg tenker på i løpet av dagen- så da sover jeg ikke like bra som jeg burde. Jeg har fortsatt min dyrebare "kaffe+bibel" hver morgen, og jeg har min "Ida&Gud" kveld - de tingene der er jeg avhengig av! Men det er mye annet også som tar kreftene mine. Og sånn tror jeg alle har det i perioder. Hodet er fullt (bokstavlig talt helt fullt), og kreftene er ikke like oppladet som vi skulle ønske. Er det kjent?

Jeg kan stå med en lengsel etter å lovsynge. Men jeg klarte ikke koble meg på, og egentlig orket jeg ikke å prøve heller. Jeg var sliten! Jeg orket ikke synge, og jeg orket ikke løfte hendene. Og da kom tankene.. "Ida, du som er lovsangsleder, du må klare det.." "Ida, du som forteller alle at man bare skal løfte hendene, og koble på- vis at du kan det da.." Vet du hva? Noen ganger går det ikke helt, men ikke gi deg selv dårlig samvittighet, eller døm deg selv for det. Da jeg sto der ble jeg også minnet på et bibelvers, der David sier "langt bortefra ser du min tanke.."


Dette skrev jeg vel egentlig fordi jeg vil si at jeg skjønner det er vanskelig å koble på noen ganger. Jeg skjønner det! Selv om jeg skriver masse om "tips til å koble på" og kanskje får det til å høres enkelt ut- jeg opplever det selv, jeg kjenner følelsen! Jeg klarer det ikke alltid. Jeg kunnet gått hjem den kvelden med en følelse av at jeg burde klart bedre. Men det er her jeg tok et valg: jeg ville ikke dømme meg selv ut i fra det. Gud gjør ikke det, hvorfor skal jeg det? Ikke tenk at da har du gått glipp av sjansen din til å lovsynge, og gi opp. Ikke lås lovsang inn i "det du ikke klarte å koble på", for det er så mye mer! Jeg ønsker å klare å koble på, jeg ønsker å klare å løfte blikket mot Gud og gi Han den æren han fortjener. De gangene det ikke går (for de opplever vi alle..), de gangene må jeg huske på at Gud ser min tanke..og Gud ser lengslen i hjertet mitt!! Ikke tillat deg selv å føle deg mislykket, eller at nå er løpet kjørt - for lovsangen er mye mer enn at vi sliter litt med å koble på en låt eller 3 noen ganger..

..det er et liv som ærer Gud!

Ingen kommentarer: