lørdag 21. mai 2011

Bruker du masse tid på oppvarming i lovsang?

Da jeg satt og forberedte meg litt før Ungfila i går var det en tanke som som slo meg. Den har slått meg før, men den kom tilbake- og jeg bestemte meg for at det der har jeg ikke lyst til at vi skal godta! Og tanken var helt enkelt..

..hvorfor bruker vi alltid et par låter som oppvarming
før vi virkelig connecter med Gud i lovsangen?

Oppvarming er viktig i flere sammenhenger, f. eks trening. Vi varmer opp bl. a for å forberede kroppen på det som skal komme, og unngå å få skader (ikke snik deg unna oppvarming selv om det kanskje ikke er like gøy..) men heller ikke dra med deg oppvarming inn i en lovsangssetting!

Vi lever alle forskjellige uker, og det er forskjell på hvor mye tid man bruker med Gud. En ting jeg merker for min egen del er at om jeg i en periode får brukt mindre tid med Gud enn jeg vanligvis gjør, så tar det litt lengre tid å connecte. Om jeg bruker masse tid med Gud, og tar han med i det jeg gjør..da trenger jeg ikke streve så med å connecte, for jeg lever allerede i det! Jeg har skrevet mye om det før, så skal ikke repetere det. Men ta noen bevisste valg, som gjør at det ikke blir så vanskelig å connecte med Gud. Og..heldigvis er Gud av den typen at det er ikke kleint selv om dere ikke har snakka sammen på en stund. Han er av typen som har et likt forhold til deg selv om det kan gå en stund mellom de gangene dere snakkes.

En annen ting du kan gjøre, som vi gjorde på Ungfila i går, er å finne ut hva det er som gjør det vanskelig for deg, hva du må bruke lang tid på å få ut av hodet for å ha alt fokus på Gud under lovsangen- for så å bestemme deg for å legge det fremfor Gud. Ikke bare si: Gud, jeg vil ha fokus på deg, og ikke disse tingene.. Men gjør en handling! Husker du jeg skrev om å løfte hendene dine, og da løfte Gods promises fremfor han? Gjør det på sammen måten! Helt i starten av lovsangen, finn ut hva som gjør det vanskelig for deg. Løft hendene dine som et symbol på disse tingene, og løft de fremfor Gud! Da gir du automatisk fokus til Han som skal ha det, han som skal æres.

Den tiden jeg bruker i lovsang er med på å forandre livet mitt. Jeg har ikke planer om å la forstyrrende ting få stjele noe av den tiden! Bestem deg for at det skal ikke skje for deg heller- og løft hendene dine mot Gud. Han står klar til å ta imot alt du kommer med, og trenger ikke at du varmer opp først! La det første du gjør være å løfte hendene dine, og løfte til han de tingene som tar forstyrrende plass!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei. Jeg må si jeg ikke helt skjønner hva du mener med dette. Oppvarming eller ikke oppvarming- man har allerede stilt seg disponibel for Gud med tid og lovsang. Og husk på at Gud er nær før vi i det hele tatt søker han, og vi kan til og med søke han i hjertet gjennom oppvarminga! Mange ganger handler oppvarming om å gjøre det behagelig å fortsette å synge, og dEt er vel viktig?

A worshipping heart sa...

Hei Anonym :)
Først: takk for at du skrev denne kommentaren. Ofte er man redd for å si når man ikke skjønner noe, eller kanskje er litt uenig. Men jeg setter pris på at du gjør det! Det er en god egenskap å stille litt spørsmål ved ting!

Jeg er veldig enig i det du sier om at Gud er nær uansett, og hjertet vårt søker hans helt fra starten (gjennom oppvarmingen).
Oppvarming for å gjøre det behagelig å fortsette å synge: hvis du tenker stemme-messig her, så ja. Man skal passe litt på stemmen sin.
For å prøve å forklare litt mere hva jeg mener; jeg tenker ikke på verken stemme, eller det at Gud er tilstede (som han allerede er). Jeg tenker mere på for min egen del, mine tanker og mitt fokus. Noen ganger kan jeg bruke lang tid på å connecte, (og det er det jeg her kaller oppvarming,) fordi jeg har hodet en annen plass. Derfor ville jeg komme med tipset om å finne ut hva de tingene er helt i starten, løfte de fremfor Gud med hendene som symbol, for at ikke de skal få noe fokus.
Håper det var litt mer oppklarende, du må gjerne si i fra om du vil jeg skal utdype det jeg tenker på en annen måte:) Ha en fin helg videre!
Klem, Ida

Sunshine Hanne sa...

For en utrolig herlig blogg du har !!! :)
Fantastisk å lese det du skriver! Kommer garantert til å følge denne bloggen framover :)