tirsdag 26. april 2011

Ukens lovsang: Immanuel

Immanuel
Marie Hognestad

Hvilket mysterium, Gud som menneske i blant oss
Hvilken fornedrelse, å gå fra herlighet og kraft til svakhet
Som et barn, frivillig ble du forsvarsløs
Lagt i armene på ufullkomne mennesker
du skulle frelse fra deres synd

Immanuel, Immanuel
Gud med oss
Du gav deg selv, du gav deg selv
inn til oss

Hvilket mysterium, Gud som tjener for det han hadde skapt
Hvilken fornedrelse, å gå fra himmelens skjønnhet til en stall
Kjærlighet, som overgår menneskelig tanker
Fullkommen kjærlighet, som forteller oss hvem vi er

Hvilket mysterium, Gud som menneske
Hvilket mysterium, Gud som menneske
Den høyeste som tjener, skaperen som du skapte
Hvilket mysterium, hvilken uendelig kjærlighet

Er det rart at englene sang
Ære være Gud i det høyeste, i det høyeste!
Er det rart at sangen rundt tronen hans er
Verdig, verdig, verdig!


Igjen- den nye plata til Marie Hognestad "Bøy kne" anbefales på det varmeste- hun skriver veldig mange bra låter! Dette er en av favorittene, og jeg skal prøve å dra frem noen av tingene jeg legger ekstra merke til.

Hvilket mysterium, Gud som menneske iblant oss.. Noen ganger går jeg gjennom ting der jeg kan tenke "guri malla, Gud kan umulig skjønne hvordan dette er, eller dette oppleves! Han er Gud, han skjønner ikke hvordan dette føles.." Men vet du at det er ikke sant? Gud kom ned som menneske. Det betyr at Han har levd i verden, Han har opplevd det å møte prøvelser, gleder, og alt vi opplever! Jeg trenger virkelig å bli minnet på det i perioder!

Hvilken fornedrelse, å gå fra herlighet og kraft til svakhet.. Tenk å gå fra himmelen, ned til jorden! Han ble menneske, og måtte kanskje kjenne på svakheten vi ofte føler. Men det sier så mye om den Han er!

 
Hvilket mysterium, Gud som tjener for det han hadde skapt.. Gud skapte himmelen og jorden. Men han ble ikke sittende som konge og herske over det. Han kom ned til jorden, og ble en tjener. Han kom ned for å dø for alle våre synder.

Jeg har tidligere skrevet en serie om Guds kjærlighet. Og er det noe som stadig treffer hjertet mitt, er det Guds kjærlighet. Jeg oppdager mer og mer av hvor stor, dyp, uendelig, god, omsorgsfull, og fullkommen den er. En kjærlighet, som overgår menneskelig tanker..

En annen ting vi kanskje kan glemme litt i hverdagens jag og mas er at Gud var ikke på jorden bare for 2000 år siden. Fysisk- ja. Men vi glemmer det faktum at Han er her nå også. Vi har hørt det 1000 ganger, "Gud er med deg". Men det er sant! Gud med oss.. Han er med i det som skjer, og Han har vært på jorden, så Han skjønner hvordan det er!

Hver gang jeg hører denne låta skrur jeg opp når det kommer til bro-partiet. For jeg blir helt satt ut, og det blir kjempe sterkt! Tenk over alt som sies i denne låta..og når du gjør det..

Er det rart at englene sang
Ære være Gud i det høyeste, i det høyeste!
Er det rart at sangen rundt tronen hans er
Verdig, verdig, verdig!


Ingen kommentarer: