tirsdag 12. april 2011

Ukens lovsang: Elskede Jesus

Elskede Jesus
Marie Hognestad

Elskede Jesus
Ingen kan sammenlignes med Deg
Elskede Jesus
Du er den eneste for meg

Du er den strålende morgenstjerne
Den fremste blant ti tusen menn
Du bor i et lys ingen kan nærme seg
Du er den første og den siste
Hersker over kongene på jorden
Din skjønnhet overgår alt jeg kan tenke meg

Så kom og ta Din plass på tronen i mitt hjerte
Jeg kroner Deg som konge med min kjærlighet

Elskede Jesus
Du er alt mitt hjerte trakter etter
Elskede Jesus
Det er bare du som tilfredstiller

Jesus, Jesus
Du er skjønn og herlig
Jesus, Jesus
Du er skjønn og herlig

Denne lovsangen har lenge vært en favoritt! Den kom ut på plate først for en uke siden, så da kan jeg skrive om den. En nydelig låt som er skrevet av Marie Hognestad. Hun gav forrige uke ut plata "Bøy kne" som jeg virkelig anbefaler. Er du i Oslo området skal hun ha releasekonsert førstkommende fredag- ta deg turen dit!

Elskede Jesus, ingen kan sammenlignes med Deg.. Noen ganger klarer vi oss fint alene. Livet er bra, og vi klager ikke. Men uansett om livet er bra eller utfordrende innser jeg ofte at ingen kan sammenlignes med Jesus. JA, alt kan være bra- men jeg vet likevel at uansett hvor bra det er kan det ikke sammenlignes med den Han er!

Du er den strålende morgenstjerne.. Det er noe ved denne setningen, noe spesielt! Jeg bruker alltid litt tid på morgenen før jeg drar hjemmefra sammen med Gud, og det betyr mye for dagen min. Og Gud blir på en måte en stjerne som lyser, og setter igang dagen. En ny dag, full av nye opplevelser, tanker og gleder. Uansett hvordan dagen i forveien har vært så er Han den strålende morgenstjerne! 

Kom og ta Din plass på tronen i mitt hjerte.. Dette er en bønn jeg ofte ber. Ja, den må man noen ganger be flere ganger. Vi liker å ha kontroll på alt som skjer, vi liker å kjøre løpet selv- det er mye bedre når vi vet akkurat hva som skjer. Men jeg trenger at Gud tar sin plass der Han skal- på tronen i mitt hjerte!  Og da velger jeg også på nytt å krone Han som konge. Ikke med noe jeg kan prestere eller gjøre. Men med å gi Han min kjærlighet- det er det eneste jeg trenger..jeg kroner Deg som konge med min kjærlighet!

Gjennom denne låta blir det mer og mer ekte for meg å si Elskede Jesus,
og å si med hele meg

Du er skjønn og herlig!

4 kommentarer:

Anonym sa...

jeg digger at du har lovsanger i bloggen din! Men jeg finner ikke alle sangene du legger ut. Hvor kan jeg f.eks finne "elskede Jesus" henn?
Takk! :)

MC

A worshipping heart sa...

Hei MC!

Så bra! De fleste ligger det link til Youtube klipp på, hvis du trykker på titlen. "Elskede Jesus" ligger det desverre ikke klipp på, siden den er så ny. Så den vil jeg anbefale at du søker opp på itunes og kjøper der, evt bestiller plata. Jeg prøver å linke til det jeg kan, men noen ting finnes ikke på youtube, og da legger jeg ikke ut noe i respekt for låtskriveren.

Ha en god dag :)

Anonym sa...

Prøvde å finne den på itunes, men får vente litt å se om den kommer ut senere :)

Anonym sa...

Den finnes på spotify:)
Live fra Skjærgårds.
Blessings!