torsdag 14. april 2011

"To do"

Jeg er en liste-person..innrømmer det lett! Får jeg mye å gjøre finner jeg frem et ark (da kan jeg pynte med litt farger så det ikke ser så trist ut..) og skriver ned punkt for punkt alt jeg må gjøre, for at jeg skal få det unna. Og lister er vel og bra! Det hjelper meg å prioritere hva som haster mest, det hjelper meg å ikke glemme det, og det er helt fantastisk å stryke ut ting.

..men hva med de tingene jeg ikke får gjort? De blir stående på lista, så må jeg føre de videre på den lista jeg lager neste dag, som da blir enda lengre. Fortsetter det sånn blir den lista ganske lang etterhvert (og da hjelper det ikke så mye med farger heller..) 70% av det som står på de listene er som regel ting som må gjøres ift tjenesten min. Ikke misforstå meg- jeg elsker det jeg gjør, og er veldig takknemlig og priveligert som får gjøre det! Men er det alltid like lurt å skrive liste?

Noen ganger blir jeg mer stressa av den lista. Og det er sikkert noe av det jeg skriver på som ikke trenger å stå der! Det blir bare ting som gjør at den ser lang ut, og ting som tapper energien min. Det er DE tingene vi må luke bort.


Bildet er lånt fra google.no

Jeg aner ikke om du er en liste-person, eller om du har andre måter å gjøre ting på. Der er det vel bare kreativiteten som stopper en. Men jeg vil du skal tenke over de tingene du "burde" gjøre. Er det alt du faktisk MÅ gjøre, eller er det noe du kan droppe (som bare tar energi)? Selvfølgelig, det er ikke alle tingene i livet som er like givende; de må fortsatt gjøres! Men kanskje noe på den lista må byttes ut med en ting som gir deg energi?

Jeg får energi av å sette meg ned på morgenen med bibelen og kaffe (hjelp- nå hørtes jeg gammel ut!!) - så da blir det en del av "lista mi". Jeg får energi av å trene (det funker å trene med lovsang på øret..) - så da blir det en del av "lista mi". Jeg får energi av gode samtaler med mennesker som inspirerer meg (har blitt en del kafeturer de siste årene..) - så da blir det en del av "lista mi". Vi trenger de tingene! Og jeg merker jo også at mange av de tingene som gir meg energi, er ting der det er meg og Gud. Det, kjære deg, er fordi vi da går til kilden!

Ikke la tjenesten din være preget og styrt av den lista over ting du burde få gjort, det holder ikke i lengden. Se på hva du gjør, hva du tenker du må gjøre..og bytt noe ut med det som gir deg energi. La de tingene som gir deg energi være preget av at du bruker tid med Gud, gå til kilden for alt! Det er det tjenesten din skal være preget av-

et liv som har en førsteprioritet i Guds nærvær!


1 kommentar:

Anonym sa...

Så sant, nydelige Ida! Klem fra Stine