lørdag 5. mars 2011

Marta og Maria

Jeg er absolutt ikke en person med masse masse bibelkunnskap, og skulle virkelig ønske jeg kunne mer! (Hør på deg selv da Ida, da er det bare en ting å gjøre..bruk mer tid på å lese bibelen!) Det er noen personer og historier i bibelen som treffer meg, som jeg klarer å relatere meg til, og jeg tror jeg har mye å lære av disse! I livet generelt, og livet mitt som lovsanger. Jeg kommer derfor fremover til å skrive litt om dissse personene, og prøve å sette ord på hva vi kan lære av de, og hva det betyr for oss. Som sagt, ikke den mest bibelkyndige.. Jeg vet at historiene i bibelen skal man ikke bare dra ut av sammenheng. Men jeg kommer til å fokusere på noe, så lærer jeg kanskje mer underveis.

Den første historien jeg vil trekke frem, er historien om Marta og Maria.

Da de gikk videre, kom Han inn i en landsby, og en kvinne ved navn Marta ønsket Ham velkommen i sitt hus. Og hun hadde en søster som het Maria. Hun satte seg ned ved Jesu føtter, og lyttet til Hans ord. Men Marta var travelt opptatt med alt tjenestearbeidet, og hun gikk da bort og sa: "Herre, bryr Du Deg ikke om at min søster har latt meg være alene med å tjene? Si derfor til henne at hun skal hjelpe meg." Og Jesus svarte og sa til henne: "Marta, Marta, du er bekymret og urolig for mange ting. Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, som ikke skal bli tatt fra henne."
Lukas 10:38-42

Dette er vel den historien som har truffet meg flest ganger, fordi jeg kjenner meg SÅ igjen i Marta. Har faktisk fått ta noen steg den siste tiden, og jobbet mer mot å bli som Maria, men Marta'n i meg stikker seg frem rett som det er. Og for hvem gjør den ikke det? Har snakket med mange om det i det siste, og blogget om det flere ganger.. (I Will seek You in the morning, En Maria lovsanger, Guard Your heart..)

Jeg snakket her om dagen om dette med ei jeg gikk sammen med på Hillsong. Hun har vokst opp i Canada, og giftet seg for noen mnd siden. Hele livet har hun vært aktiv i menighet, og hatt mange forskjellige tjenester, og hun har til og meg vært ansatt i menigheten. Etter at de giftet seg flyttet de til USA, der de skal bo en stund fremover. For å få jobb i et annet land må man ha "work visa", og dette tok en stund for henne å få, så som hun sa "I'm doing nothing at the moment.." Ift menighet har hun ikke kommet inn i tjeneste enda heller, fordi de bruker tid på å finne ut hva de skal. Så det hun gjør, er rett og slett å lære å være stille, ikke gjøre noe, bare være sammen med Gud, vite at Han er Gud, og at hun er fullstendig elsket selv om ikke hun gjør noe. Og det hun sa videre.. "I think the world tells us that we have worth when we are producing or doing something.."

Det er så sant! Vi er vant med at vi må gjøre noe, for å oppnå ting. Vi jobber, har tjenester, studere, alt! Så drar vi det med oss inn i livet med Gud. Men vi må lære oss at det er faktisk ikke sant.. Gud elsker oss like høyt uansett "hva vi oppnår". Selvfølgelig, det er bra å ha en tjeneste, og vi skal være med å bygge Guds menighet, det er du kalt til. Men du er også kalt til å bare sitte ved Jesu føtter. Tar du det kallet på alvor?

Hva betyr det for meg i dagliglivet da?

Du må ikke ha kveldene fylt opp med tjeneste ift menigheten!

Du må ikke oppfylle alle de forventningene du tror folk har til deg (som ofte bare er i ditt eget hode..)

Du må faktisk klare å velge bort noe. Og dette er den utfordrende biten. Det er fullt opp av muligheter rundt oss, til ting å gjøre (spesielt om du er i en liten menighet). Og ja, de tingene kan føles viktig. Men det viktigste er å sitte ved Jesu føtter. Så om det går utover den tiden du personlig har med Gud- kutt det! Dette utfordret jeg ei venninne på her om dagen, og det er vanskelig! Men veldig nødvendig..

Og siste..Ikke ha hovedfokus på bakebollen, og det andre øret hos Gud. Ja, når du står i tjeneste gjør man litt begge deler. Men når du skal være kun i Guds nærvær, ikke gjør det mens du gjør noe anna samtidig (som fort tar mer fokus enn du tror..)
Velg det som ikke kan bli tatt fra deg! Velg Guds nærvær. Som min kjære venninne fra Canada- jobben hennes, og tjensten hennes i menigheten er der ikke lengre, men det er Guds nærvær. Ikke stress med å måtte gjøre ditt og datt, bare velg å være der! Jeg er en liten Marta, jeg gjør masse! (De som jevnlig får mail av meg kan skrive under på det..) Men det absolutt viktigste for meg, og det som gir meg kraft til å gjøre alt jeg gjør, er når jeg gjør som Maria..bare er med Gud.

Så det er bønnen min for mitt liv, og for ditt liv. Ikke bli så opptatt med alt som skal gjøres at du glemmer eller ikke får tid til å være sammen med Gud.

I wanna worship You like Mary did
Just be in Your presence
That's where You'll show me Your glory
That's where You'll show me Your way
Teach me Your promises, that can't be taken away from me
Like Mary did


Ingen kommentarer: