torsdag 24. februar 2011

Guard your heart

Jeg leser en veldig bra bok om dagen! Tror det er tredje gangen jeg leser den, men lærer alltid noe nytt. "Extravagant worship" av Darlene Zschech- den anbefales på det varmeste! Om du foretrekker å lese på norsk er tittelen da "Grenseløs tilbedelse". Noe jeg snakker og skriver mye om er det at tilbedelsen vår, lovsangen vår, starter i hjertet. Hun hadde et sitat som jeg la ekstra merke til.

Because worship is a song of the heart..
..its health will be revealed sooner or later!

Ved siden av studier og alt som skjer jobber jeg som personlig trener, noe jeg synes er veldig spennende! Og jeg kan skrive under på at folk bruker masse tid og penger på å ta vare på kroppen sin, og helsen sin. Jeg sier ikke at det er negativt- tvert imot! Skal man ha en helse som varer, og krefter og energi til å gjennomføre hverdagens krav bør man investere litt i en god helse. Det er et ansvar man må ta, overfor seg selv. Jeg har gjennom både studier og jobben min sett hvor mye det man gjør med kroppen sin betyr, og hvilke effekter det har på energien og hva man har å gi.

Så kommer det store spørsmålet.. Hvor mye tid bruker vi på å ta vare på hjertet vårt? Worship is a song of the heart.. Tar vi vare på helsa til hjertet vårt?


Spiser vi masse usunn mat, og ikke får i oss de riktige næringsstoffene får det konsekvenser, det gjør noe med utfallet av energinivået. På samme måte som kroppen trenger de riktige næringsstoffene trenger hjertet også det. Hvis ikke blir det avslørt (uten at det skal være et dømmende ord). Det betyr at du bør tenke ekstra på hva du forer hjertet ditt med. Skal jeg aldri se på TV, eller høre på radio- men kun lovsang og prekner? Nei, er ikke det jeg sier. Men du må tenke over balansegangen i det!

Jeg bruker en del tid på trening, det har blitt en naturlig del av hverdagen min. Men like viktig er den tiden der jeg tar vare på helsen til hjertet mitt! Jeg er avhengig av det, for å ha noe å gi videre! Det vil si at jeg står opp litt tidligere for å ha litt tid på det før jeg drar hjemmefra for dagen. Jeg har en kveld i uka der jeg er alene hjemme, og da har jeg bestemt meg for å si nei til jobb og andre ting som måtte dukke opp. For det er en kveld der jeg tar vare på helsa til hjertet mitt. Og igjen- det er SÅ viktig for meg!

"Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer,
for livet utgår fra det."
Ords 4:23

Tenk over hvordan du bruker tiden din.. Bruker du tid på å ta vare på helsa til hjertet ditt? Ja- så bra! Fortsett med det, og treasure those moments! Nei- bestem deg for å gjøre noe med det i dag. Kundene mine booker inn en time med meg i uka, gjør det samme- sett av en fast tid! Skriv det i kalenderen din- det har jeg gjort! Det trenger ikke være en times bønnemøte hver dag. Men finn noe som funker for deg. Sett på litt lovsang i stede for en tilfeldig spilleliste på spotify. Sett på en lovsangs DVD i bakgrunnen i stede for å ha TV i bakgrunnen. De små tingene har ofte mye å si, og det trenger ikke engang koste masse penger!

Som med trening er dette et ansvar du må ta! Nå var du streng Ida.. Nei, mener ikke å være streng. Er bare en stor oppfordring, for det er noe i det..

Because worship is a song of the heart..
...its health will be revealed sooner or later!

Ingen kommentarer: