tirsdag 25. januar 2011

Ukens lovsang: With everything

Hillsong
 
Open our eyes
To see the things that make Your heart cry
To be the church the You would desire
Your light to be seen

Break down our pride
And all the walls we've built up inside
Our earthly crowns and all our desires
We lay at Your feet

So let hope rise
And darkness tremble in Your holy light,
That every eye will see
Jesus, our God
Great and mighty to be praised

God of all days
Glorious in all of Your ways
Your Majesty, the wonder and grace
In the light of Your name

With everything
With everything
We will shout for Your glory
With everything
With everything
We will shout forth your praise

Our hearts they cry
Be glorified
Be lifted high above all names
For You our King
With everything
We will shout forth Your praise

Woah...

Jeg elsker alle bønnene i den låta her! De er så ekte, inderlige og sanne.. Og proklamasjonen av Gud og Hans storhet. Det er en mekig låt vi har spilt mye, jeg blir nesten like rørt hver gang. Trekker frem noe fra teksten. Det betyr ikke at ikke det andre er viktig, men må velge å fokusere på noe.

Break down our pride, and all the walls we've built up inside.. Stolthet er en farlig ting, og jeg tror den er med å hindre for mye av det Gud har lyst til å gjøre i livet ditt, og gjøre gjennom deg. Jeg kjenner igjen den stoltheten. En stolhet der jeg ikke liker å vise at livet i perioder er tøft, at man trenger hjelp fra andre iblant. Samtidig er vi som mennesker ofte flinke til å sette opp vegger inni oss (hvertfall er jeg det..). Det kan være på grunnlag av at man f.eks har blitt såret eller opplevd noe utfordrende, og det er ikke bra. Vi trenger å bli kvitt både den stoltheten og de veggene for å la Gud virkelig møte oss gjennom lovsangen! Dette er en ekte bønn!

Our earthly crowns and all our desires, we lay at Your feet! Det handler ikke om hva vi oppnår. Det handler ikke om å få synge alene. Det handler ikke om å få navnet sitt på en nettside, i en avis eller et platecover. Det handler ikke om å vise hva vi kan. Alt det betyr ingenting i seg selv! Dette er en ny bønn..at vi ikke skal fokusere på det vi kan oppnå, men at lengslen i lovsang skal være etter de hjertemøtene med Gud. Det er disse vi skal trakte etter- det er disse som forandrer oss. Og da er det en evig forandring..

That every eye will see: Jesus our God- great and mighty to be praised! Det er Gud som er verdig vår lovsang. Det er Han som skal ha all æren. Han er stor og mektig, og vi ønsker å løfte blikket mot Han. Igjen- en bønn om at det er dette som skal være fokus. Ikke oss, det vi kan- men Guds storhet!

Så kommer et parti jeg synes er helt fantastisk! Mange ganger er det vanskelig å sette ord på akkurat det som ligger i hjerte og hode. Men da trenger du ikke sette ord på det. Visste du at Gud ser tankene våre og lengslen vår uten at vi nødvendigvis setter ord på det? Woah, oah, oah, oah.. Jeg elsker å synge det, for jeg kan legge akkurat det jeg vil i det! Jeg kan si så mye bare gjennom det ropet der. Bruk det- til å uttrykke din kjærlighet, lengsel, bønn og akkurat det du trenger!

Sett på låta- og la bønnene bli til sannheter!



5 kommentarer:

Charlotte sa...

Denne sangen er så mektig, kraftig, inderlig og profetisk! Den har brøytet dype ganger i dypet av meg og sikkert mange og fylt opp med gull fra Gud. Og ropet! Det elskede Ronjaropet som jeg kaller det. Det får liv til å spire og drømmer til å vokse fram! Amen og halleluja for sangen og bloggen din!

Marianne sa...

Superbra bra låt! fantastisk bra skrevet Ida ! :)

A worshipping heart sa...

Charlotte: vet- den er er SÅ mektig. Å, husker en gang du snakka om Ronjaropet! Håper vi sees snart, du er fin :)

Marianne: takk! Sees på lørdag? God uke så lenge :)

Hannepanne! sa...

Du er så fin Ida! Det er sangen også :) du skriver kjempebra, fortsett sånn!

A worshipping heart sa...

Tusen takk Hanne! Ha en god dag, nyt sola :)