fredag 14. januar 2011

Lovsang på tvers av generasjoner

Visste du at man trenger ikke bli så og så gammel før man kan lovsynge? På samme måte blir man heller aldri for gammel til det..

Da jeg gikk på Hillsong var jeg en liten periode med i barnearbeidet der nede, noe som satt spor. En uke i sommerferien var det "Kids-camp" og jeg var med som leder. Vi hadde møter hver kveld, da med eget lovsangsteam. Den ene kvelden ble jeg stående litt bak under lovsangen. På et punkt stoppet bandet å spille, og hun som ledet lovsang stoppet å synge. Det eneste man hørte var ca 200 barn som sto med hendene løftet og sang "I'll stay always with You, always with You" om og om igjen..tårene rant..


Bildet er lånt fra google.no

I høst var vi så heldige å få komme på besøk til en menighet i Gjøvik, der jeg holdt et seminar og vi ledet lovsang hele helgen. På søndagen var vi med på formiddagsmøtet, og det var en del litt eldre mennesker der. En låt vi har brukt mye i det siste er "Navnet Jesus". (Som forresten er helt fantastisk!) Under denne låta åpnet jeg øynene og kikket frem. Foran meg sto ei dame på rundt 85 år, med øynene lukket og den ene hånda løftet..tårene rant..

Bildet er lånt fra google.no

Lovsang handler ikke om alder, og jeg er SÅ takknemlig for det! Gud møter hver enkelt der de er, på den måten de trenger. Og da har det ikke noe å si om du er 8 eller 80 år, hjertet ditt kan møtes likevel.

Er du ung? Ikke godta tanken "de andre har kommet lengre enn meg, så da møter Gud heller disse gjennom lovsangen, eller vil høre på den lovsangen de bringer.." Nei. Gud elsker når du løfter din sang opp til han, og han møter deg der du er. Se på de som har gått veien litt lengre enn deg heller som en støtte og inspirasjon. Snakk med de om det er noe spesielt du går gjennom- husk: de har også vært der! Og heier på deg!

Er du litt eldre? Ikke tenk "nå kommer det en god gjeng etter meg som kan ta over, så da trekker jeg meg litt tilbake.." Nei. Det stopper ikke her, Gud har SÅ mye mer for deg fremover. Løft blikket ditt mot Han, lovsyng Han med det du er og har. Han møter deg der du er, og tar deg videre på veien. Samtidig går du foran og baner vei for de som kommer etter. SE de, STØTT de, og ikke glem at du også har noen som har gått foran deg. Du har også noen som har gått gjennom det du gjør, snakk med de!

Er du det vi kaller eldre? "Nå trenger ikke jeg lovsynge mer. De unge tar over, og jeg har gjort mitt.." Nei. Lovsang handler ikke om det, det handler om at ditt hjerte møter Gud. Og det kan det fortsatt gjøre! Vi lovsynger Gud for den han er, og tenk på alt vi har å lovsynge han for! Løft hendene dine, og hjertet ditt til Gud. Du har virkelig vært med å banet vei for noe stort, og du har kanskje allerede gått den veien de etter deg går nå? Del erfaringene dine og tankene dine. Men husk også at det viktigste er ditt liv i lovsang med Gud, dine hjertemøter. Og de stopper aldri..

Når alt dette er sagt: vi går alle vår vei, og Gud møter oss på den måten vi trenger i lovsang, og tar oss videre. Men det jeg prøver å få frem: ikke vent med å lovsynge, eller stopp å lovsynge. La Gud møte deg på den måten du trenger det der du er NÅ. Og se på de rundt deg..

La deg bli inspirert og hjulpet,
og vær en inspirasjon og en hjelp!

Lovsang går på tvers av generasjoner!

4 kommentarer:

Johanne Bruun sa...

Dette var utrolig godt å lese, Ida!
Liker bloggen din! Sees snart! :)

A worshipping heart sa...

Så bra, takk Johanne! Vi sees plutselig, gleder meg. I mellomtiden- ikke no virus sending ;) Du er skjønn!

Peter Bringsverd sa...

Kjempe bra Ida :) Gøy å lese bloggen din :)

A worshipping heart sa...

Peter! Takk for kommentar. Var så herlig å se deg på nyttårsaften, og å snakke litt med deg. Er sikker på at du har masse spennende foran deg, som går beyond your imagination! Ha en god uke :)