lørdag 8. januar 2011

For evig varer Guds storhet..

Jeg er nok fortsatt litt der jeg har vært de siste ukene..jeg er innser i små glimt hvor stor Gud egentlig er! Og bare de små glimtene, gjør at jeg blir litt stum, og overwhelmed..  


Jeg legger ofte grenser på Gud, hva han er og kan gjøre. Vil tro jeg kanskje ikke er alene om det? Grunnen til det tror jeg er at vi aldri klarer helt å forstå hvor stor Gud er. Det går beyond our imagination! Men det betyr ikke at Gud blir noe mindre, selv om ikke vi klarer å forstå det!

Leste her om dagen salme 136. I den står det om alle de store tingene Gud gjorde. Han strakte jorden ut over vannene..Han dannet de store lys..Han delte Rødehavet i to..Han førte sitt folk ut i ørkenen.. Alt dette tenker jeg: selvfølgelig skjedde det. Men hvorfor er det så vanskelig å tro at Gud fortsatt er like stor? Det står mer i denne salmen. Etter hver ting som er sagt om hvor stor Gud er, står det: for evig varer Hans miskunn!

Vet du hva det betyr? Han stoppet ikke der, og tenkte: nå har jeg gjort nok. For evig varer Hans miskunn. Han er like stor i dag, og kan gjøre like store ting i dag. I starten når jeg leste synes jeg faktisk det var litt irriterende å lese det samme i annenhver setning. Kunne ikke David vært litt mer kreativ da han skrev denne salmen? Men så skjønte jeg at det gjorde noe med meg. Jeg innså litt mer for hver gang jeg leste det at Guds storhet er i dag også, og for evig.
Men hva betyr det at Gud er stor?
-  De store drømmene dine- de er mulig med Gud!
- Selv om du føler du har lite å gi, kan Gud bruke det til å gjøre store ting når du velger å gi Han ære!
- Utfordringene du møter, tankene om at du ikke er bra nok, eller verdig nok, Gud er større enn de!

Be om at Gud skal vise deg litt mer av sin storhet. Og om at Han skal hjelpe deg å ta bort de grensene vi ofte setter. Og bestem deg for å tro på det. Det er første skritt! Skjønner vi litt mer av hvor stor Gud er, ser vi også at de tingene vi ofte gir mye fokus er små, og Gud er større!
Men klarer vi å la Gud ta seg av disse "små" tingene, Han som er så stor? Dette fortsett vi på i morgen..

Ha en fin lørdag, så snakkes vi i morgen!

1 kommentar:

Mikael sa...

Takk for den påminnelsen Ida. Nå skal jeg lese salme 136 og prøve og huske på nettop det at Gud er så uendelig mye større enn det jeg klarer å forestille meg.

Ps: Liker bloggen din :)