tirsdag 7. desember 2010

Ukens lovsang: Like incense


May my prayer like incense rise before You
The lifting of my hands as sacrifice
Oh Lord Jesus turn Your eyes upon me
For I know there is mercy in Your sight

Your statutes are my heritage forever
My heart is set on keeping Your decrees
Please still my anxious urge toward rebellion
Let Love keep my will upon its knees


Oh God, You are my God
And I will ever praise You
Oh God, You are my God
And I will ever praise You

To all creation I can see a limit
But Your commands are boundless and have none
So Your Word is my joy and meditation
From the rising to the setting of the sun

All Your ways are loving and are faithful
The road is narrow but Your burden light
Because You gladly lean to lead the humble
I shall gladly kneel to leave my pride

I will seek You in the morning
I will learn to walk in Your ways
And step by step You'll lead me
And I will follow You all of my days

Dette er en nydelig lovsang fra den nyeste Hillsong plata. Oversikten over hvor mange ganger den har blitt spilt tror jeg til og med itunes'en min har mista. Er flere ting ved den jeg liker veldig godt, og musikalsk synes jeg den skiller seg litt ut. Mine evner til å forklare hva jeg mener musikalsk er ikke fryktlig gode (til manges fortvilelse noen ganger tror jeg..), så dette skal jeg ikke prøve så veldig på. Men noen minutter uti låta kommer et musikalsk parti, og etterhvert et aaa-kor. Her fikk jeg frysninger første gang jeg hørte den, og mange ganger etterpå. Det høres rett og slett ut som et stort englekor, og det ligger så mye mer i det enn ord kan utrrykke. Musikalsk bygger det seg også opp til å bli veldig mektig! Nyt det!

Musikalsk tips: jeg bruker å gjøre det sånn at trommisen spiller en fastere rytme (hvertfall under refrengene). På denne måten gir det låta litt mer driv fremover.

Så til teksten.. Er mye tekst på versene, så kan hende du må lese det en gang til. Er mye jeg har lyst til å dra frem, men for at det ikke skal bli for mye har jeg valgt ut noe.

I know there is mercy in Your sight.. Det er veldig sant! Du glemmer ikke det; at Gud er nåde?? Kommer et innlegg om dette ved en senere anledning.

All your ways are loving and are faithful, the road is narrow but Your burden light.. Noen som er enig med meg at det ikke alltid føles sånn? Dette synger jeg ofte litt ut i tro, og samtidig..jeg ser at de periodene der jeg virkelig må synge det i tro, når jeg får de på avstand - da kan jeg synge det og mene det. Når man er midt oppi noe vanskelig er det vanskelig å skjønne det, det gjør man mer etterhvert.

Avslutningen sier jeg ikke så mye om, for den sier nok i seg selv. Les den en gang til..

Så til refrenget. Oh God, You are my God, and I will ever praise You.. Jeg liker dette fordi jeg kan alltid synge det! Noen ganger fordi jeg virkelig klarer å mene det. Andre ganger ut i tro- for å minne meg selv på at det er faktisk sant selv om livet svinger!

Dette ble ganske langt, håper du ikke falt helt ut. Dette er som sagt mine egne tanker rundt (noe av) låta. Hør på den, og fokuser på det du trenger å fokusere på.

Ha en fin dag!

2 kommentarer:

KH sa...

Jeg er så glad i deg<3

A worshipping heart sa...

Og jeg er glad i deg min lille venn <3