søndag 26. desember 2010

Talentene..

Jeg leser en veldig bra bok om dagen, der det ble skrevet litt rundt lignelsen i Matteus 25:14. Anbefaler å følge linken og lese den før vi går videre..

Kort fortalt er det historien om de tre mennene som får ulikt antall talenter, og to av de fordobler antallet. Mens den tredje, som får et talent, ikke gjør noe med det annet enn å grave det ned.

Har vært innom før det å "Gi det lille du har", og skrevet litt om det at man ofte gjerne vil være der andre er, men ikke skjønner at man faktisk må gå en vei, gå sin vei- og ved å ta alle de små stegene er du plutselig en plass du ikke engang våger drømme om.

Hvis du leser denne historien ser du tydelig at de tre mennene får ulikt antall talenter. En får 5, en får 2, og en får 1. Og sånn er det faktisk i livet...
Johannes som er lovsangsleder i Ungfila er helt utrolig flink og salvet musikalsk, jeg blir helt satt ut av det rett som det er! De som kjenner han kan lett bekrefte det. Og: han gir seg ikke der han er nå! Han starta med et antall talenter (hvertfall 5!) og har utviklet det. Selv starta jeg nok med ganske mange færre talenter enn Johannes. Tro meg- det skjer alltid at jeg på minst en sang har sagt feil dur til musikerne, fordi jeg tror sangen går i den første akkorden som spilles.. Tror de begynner å bli vant med det, men har blitt litt flinkere der nå (tror jeg!). Greia er: selv om jeg starta med færre talenter enn Johannes, og det er mange som er mye flinkere enn meg musikalsk- kan jeg ikke la det stoppe meg!

Det er så tydelig i denne lignelsen, at vi skal ta det vi har, og jobbe med det. Utvikle gaven vi har fått, for å gi Gud ære! Ikke for å vise hva vi kan få til, men for å gi det tilbake til Gud!

Henger du med??

Har du fått mange talenter? Bruk det, og bruk tid på å utvikle det du har fått. Dette er Johannes et strålende eksempel på synes jeg! Har du fått litt færre? Det er ikke negativt, på noen måte. Vi er alle forskjellige, og har fått ulike talenter. Du tar det du har fått, går din vei i det Gud har for deg, og utvikler det. Vi ser mange ganger på de rundt oss, og da gjerne de vi synes er flinkere, og ønsker å være der de er. De har gjort sitt for å komme dit, ikke glem det. Og husk at Gud bruker deg der du er!

Og igjen- vi gjør det for å gi Gud ære, og for å gi det tilbake til Gud!

Ha en god dag da!

Ingen kommentarer: