torsdag 9. desember 2010

I will seek You in the morning

Noe av det som betyr mest for meg, og hvordan dagen min blir, er den tida jeg setter av til Gud før jeg drar hjemmefra. En lang frokost med kaffe og lovsang er høyt oppe på prioriteringslista!

"Å nei, skal du også gi meg dårlig samvittighet for at jeg ikke står opp en time før jeg må for å bruke tid med Gud nå Ida?" Nei, absolutt ikke! Jeg er ikke et prakteksempel på det, og Gud blir ikke mer fornøyd med deg om du lovsynger en time før du drar hjemmefra hver dag. Jeg skal bare komme med noen tips, og fortelle hva det betyr for meg, så er det helt opp til deg hva du gjør med det. Ok?
Jeg aner ikke om du som leser det her er ung, gammel, student, i jobb, mor/far til 3, singel, A menneske eller B menneske. Alt dette er med på å forme hverdagen vår, og hvordan starten av dagen ser ut. Jeg er vel det mange vil kalle et A-menneske. Jeg gjør ikke noe av å stå opp tidlig, og har ikke problemer med å komme meg opp om morran, noe som kanskje gjør det enklere for meg å gjennomføre det å bruke tid med Gud før jeg drar. Men selv om jeg er A-menneske, vet jeg veldig godt hvor mye anna som kan dukke opp når man har kommet seg opp fra senga! Skrur på PC'en for å sette på musikk, og da er det fort å sjekke nyheter, facebook, mail, og plutselig har den tida jeg skulle bruke med Gud gått. Noen flere som kjenner til den?

Nå prioriterer jeg dette hver dag (bortsett fra når jeg må dra 06.30!), men har ikke alltid gjort det. Er først den siste tida jeg har klart det, selv om jeg har bestemt meg for det mange ganger. Gikk på bibelskole i et år, og de snakket masse om det. Men gjorde jeg det? Sjeldent! Jeg tror noe av grunnen til at jeg ikke gjorde det, var at jeg trodde det måtte gjøres "sånn og sånn". Jeg trodde man måtte sitte opp og ned i senga, og lese et kapittel i Bibelen. Men det funka ikke for meg! Jeg fikk lite ut av det, og da føltes det ikke nyttig. Så her kommer noen tips, bruk de om du kan.

Start i det små!
Ikke sett 1 time som mål med en gang, 10 minutter kan være mer enn nok. Og tro meg, du kommer til å øke etterhvert.

Gjør det som er din greie
Jeg har ikke en enorm bønnekondis, det betyr jeg klarer ikke be i 30 min i strekk. Men Gud møter meg virkelig gjennom lovsang, så da velger jeg det. Gjør det du får noe ut av, der Gud møter deg.

Ikke lag en fast mal på hvordan det ser ut!
Jeg hører som regel alltid på lovsang. Noen ganger leser jeg i Bibelen, noen ganger i en bok, mens jeg andre ganger kikker ut i lufta! Ikke lås deg til en greie.

Finn en løsning som passer ut i fra din livssituasjon!
Har du barn som våkner etterhvert? Det kan hende du må stå opp før de til og med, selv om det kan føles fryktlig tidlig. Kjører du bil til jobb? Sett på lovsang i bilen (kanskje du må ofre "Luringen på radio1", selv om det er ganske morsomt..)

Bestem deg for å sette hindringer langt bak i rekka
Hvor dumt dette enn høres ut: jeg måtte bestemme meg for at jeg skal ikke logge inn på facebook før jeg har brukt tid med Gud. Ja, det er litt tragisk. Men det var noe som ofte hindret meg (tror egentlig ikke jeg er alene om dette..) og da funka det å sette det litt lengre bak i rekka.

Det er en prioriteringssak, og et valg. Det er fristende å sove de 20 minuttene ekstra når klokka ringer. Men jeg VET at det gjør noe med meg, og med dagen min. Det er min tid med Gud, ingen agenda, vi bare er. Jeg hører på lovsang, uten å synge selv, og Gud taler til meg gjennom det. Har minner meg på ting, gir meg tanker, og snur av og til opp ned på dagen min, og hvordan jeg trodde den kom til å bli. "Jeg har prøvd så mange ganger Ida, men kommer meg ikke opp.." Jeg vet det, jeg har gjort det selv. Men ikke gi deg. "Jeg har prøvd noen ganger, men følte ikke så mye.." Det gjør ikke alltid jeg heller, og det er det ikke alltid man gjør. Men jeg kan likevel med hånda på hjertet si at jeg har SÅ mye igjen for det, og du kommer til å si det samme!

Har du egne tips og erfaringer du har lyst til å dele med meg og andre- er du velkommen til det. Legg gjerne igjen en kommentar (man trenger ikke ha egen blogg for å gjøre dette..)

I will seek You in the morning, I will learn to walk in Your ways..

Ingen kommentarer: