torsdag 23. desember 2010

Bare på grunn av Din nåde

Jeg satt hjemme en kveld sammen med min kjære storesøster, så sa hun "vet du hvilke sang jeg tenkte på en dag jeg leste bloggen din Ida?" Nei.. "Bare på grunn av Din nåde!"

Dette er en nydelig lovsang, som jeg har sunget masse (noe hun ikke visste om..) Og teksten i den er så viktig, og så sann!

Har du noen gang tenkt at "hvis jeg bare klarer det, eller hvis jeg bare gjør det så og så lenge, så kan jeg lovsynge eller lede lovsang"? De tankene der kan jeg love deg at du ikke er alene om. Og jeg tror også vi alle har hørt at Gud er nåde, og man trenger ikke gjøre seg fortjent til å komme fremfor han. Gud kom til jorda som menneske, døde for våre synder, og sto opp igjen. Og alt er bare nåde. På grunn av Guds nåde trenger vi ikke gjøre oss fortjent til å lovsynge, og vi trenger ikke gjøre oss verdigeAlt dette er veldig sant, men det er ikke alltid like lett å forstå, eller lett å klare å gjøre til sannheter i livet sitt.

Jeg tror at, for å klare nettopp det å gjøre det til en sannhet i livet ditt at du ikke trenger å gjøre deg fortjent til å lovsynge Gud, så må du gjøre noen bestemmelser. Det er ikke lett, jeg vet det godt! For vi ser på alle rundt oss, føler de er så vellykket, og tenker "hadde jeg bare klart det som han klarer, da kunne Gud brukt meg". Jeg tror du må minne deg selv på, og bestemme deg for at:

Gud møter meg der jeg er, jeg trenger ikke komme dit andre er for å møte Gud hjerte til hjerte

Gud ser lengslen i hjertet mitt, og ikke på hva jeg klarer

Gud dømmer meg ikke, og jeg kan komme fremfor han som jeg er

Det er ikke noe jeg kan gjøre for at Gud skal elske meg mer eller mindre, og han lengter bare etter at jeg skal bruke tid med han

Når jeg lovsynger løfter jeg blikket bort fra meg selv, og opp på Gud

Hvis tankene om at jeg ikke er bra nok, og må gjøre mere før jeg kan lovsynge, kommer- skal jeg skyve de bort, og takke Gud for at alt er bare nåde!

Jeg har sett, og ser, det gang på gang i mitt eget liv at det er kun Guds nåde og kjærlighet som har bært meg gjennom alle de svingene jeg har tatt i livet mitt. Jeg skjønner det ikke helt, hvordan det har gått. Men det er da jeg også innser at det er Guds nåde- og jeg er så takknemlig for det!

Ta med deg disse påminnelsene og bestemmelsene videre. Ikke la tanker om at du må gjøre deg fortjent hindre deg fra å lovsynge- ok?

Bildet er lånt fra google.no

Bare på grunn av Din nåde..

Ingen kommentarer: