søndag 7. november 2010

Tilbe i ånd og sannhet

Det er en kjent greie at musikere er følelsesmennesker, og spesielt i lovsang handler det ofte om følelser. Dette er fordi det kobler så rett på hjertene våre! Og det kan gjøre det utfordrende, fordi man vil hele tiden føle noe. "I dag følte jeg ikke det gikk så bra" eller "jeg følte ikke Gud så sterkt i lovsangen i dag.."

"Men den time kommer og er nå,
da de sanne tilbedere skal tilbe
Min Far i ånd og sannhet.
For Min Far søker dem som tilber ham slik.
Gud er Ånd, og de som tilber Ham,
må tilbe i Ånd og sannhet"
Joh 4:23-24

Jeg har ikke noe fasitsvar på hvordan dette verset tolkes, men jeg tenker: når jeg tilber i Ånd, da kobler jeg på følelsene mine, de er veldig tilstede. Men det er ikke alltid de er tilstede, og det er helt normalt! Livet går litt opp og ned, og det gjør følelsene også. I de periodene må vi tilbe i sannhet! Tilbe i Guds sannheter om hvem Han er, og hvem vi er i Ham! Det er det en ENORM kraft i!

Å tilbe i sannhet kan også handle om det å mene det man synger, og være ekte i det. At man klarer å leve det ut.
"Lovsang leves alltid, og synges av og til.."
Vi må som lovsangere og lovsangsledere leve det man synger, og la det bli en del av oss. Nå vi proklamerer "For Du er frihetens Konge" - så tror vi det! "Min tilflukt, sterke festning, tilstede med Din hjelp i nødens stund.." - vi mener det!

Ta dette med deg; vi skal tilbe i Ånd og sannhet. Så det betyr at selv om ikke følelsene er helt tilstede trenger vi ikke slutte å tilbe. Vi tilber i sannhet, om hvem Gud er og hvem vi er i Ham. Igjen- det er en kraft i det!

Ha en fin søndag, nyt sola!

2 kommentarer:

stephan sa...

Det er så fint å lese og lære det du skriver Ida, jeg nikker når jeg leser noe og må tenke litt ekstra på andre ting. Det må karakter til for å stå bak en sånn side, og det må intimitet med Gud til. Veldig bra gjort av deg :)

Forresten, kan du huske de 5-6 punktene du sa om lovsang når det var kickoff på betania?

A worshipping heart sa...

Hei Stephan!

Takk for kommentar, den var veldig oppmutrende og god å starte uka med. Så igjen- TAKK!
Det er bra å tenke litt ekstra, og det er lov å spørre eller si i fra om det er noe du lurer på eller ikke er helt enig i :)
Hvis du ser under "Praktiske tips" vil du finne det meste tror jeg. Hvis det ikke var de du tenkte på er det bare å spør, så skal jeg finne det.

Ha en god dag og uke!

-Ida