søndag 14. november 2010

Jeg er "bare" en musiker..

Mange ganger tenker vi at det er kun de som står fremst på scenen med en mic i hånda og synger, helst med en kassegitar på magen i tillegg, som er lovsangsledere.
Dette skulle jeg ønske vi kunne sette en liten stopper for, for det er ikke sånn!
Er du en musiker er du like mye lovsangsleder, og som jeg har skrevet før, så kan vi virkelig uttrykke oss gjennom toner, og Gud kan nå hjerter med toner!

Skal fortelle en liten historie for å illustrere dette. Først; jeg bruker dette eksemplet KUN fordi det illustrerer det jeg vil ha frem veldig bra!

Da jeg var ca 9 år begynte jeg en liten karriere som trompetist i Froland skolekorps, og jeg fortsatte å spille ganske lenge. (Dette var det nok en del som ikke visste!) Da jeg gikk på Hillsong var jeg så heldig å få være med å spille i lovsangsteam der nede, noe som jeg virkelig lærte masse av på flere måter! På hillsong kan man ta flere år, og går man 2. året har man et fag som heter "Worship leading". En dag kom ei som gikk andre året bort til meg og sa "Hey Ida, wanna know what happened in worship leading class yesterday? We spoke about being a worshipleader, and our teacher was using examples. Do you know who she used as an example of a worshipleader?" "Well, Darlene Zschech?" svarte jeg, ganske sikker på at det stemte. "Nope..you!"
Og da skal jeg innrømme jeg ble litt satt ut. Her var vi på Hillsong, og Darlene Zschech (som er en nydelig dame jeg virkelig beundrer!) ledet lovsang. Og i stede for henne, brukte de den lille trompetisten fra Froland i Norge som eksempel!

Du trenger ikke stå fremst på scenen med en mic for å lede lovsang! Tenk litt over det.. Du kan sitte bak trommesettet, spille gitar eller bass- og fortsatt lede mennesker innfor Guds trone. Det er ofte sånn at den som står foran med mic har fått et litt overordnet ansvar, og det er det viktig at en person har. Hvis ikke hadde fort alle bevegd seg i forskjellige retninger, og det hadde vært vanskelig å vite hvor man skulle musikalsk. Men det betyr ikke at du ikke er lovsangsleder som musiker- for det er du! Det handler om at du leder fra ditt instrument, og hjertet ditt lovsynger..

"Halleluja!
Lovsyng Gud i Hans helligdom,
lovsyng Ham i Hans himmelborg!
Lov Ham for Hans mektige verk,
lov ham for Hans store velde!
Lov ham med gjallende horn,
lov Ham med harpe og lyre!
Lov Ham med pauke og dans,
lov Ham med strengespill og fløyte!
Lov Ham med tonende cymbler,
lov Ham med klingende cymbler!
Alt som har ånde skal love Herren,
Halleluja!"
Salme 150:1-6

Tro meg- kunne Gud bruke lille frøken Jacobsen som spilte trompet (som man helt sikkert ikke hørte engang) helt bakerst på scenen, kan han bruke deg også!

Skal vi bestemme oss for det sammen- at vi er alle lovsangsledere uansett?!

Ha en fin søndag!

1 kommentar:

Guro sa...

Såå sant! Alle er lovsangsledere!
Ha en fin søndag du også, Ida :)