tirsdag 2. november 2010

Hellig, Hellig, Hellig

Vi har mange låter der vi synger bruker ordet Hellig. "Du er hellig, hellig, ingen er lik Deg Gud.." eller  "Holy, Holy, Holy, is the Lord God Almighty..." Men skjønner vi alltid hva det ordet betyr? Og hvor stort det er? Jeg gjør nok ikke alltid det, men noen ganger går det litt opp for meg, og da blir jeg overveldet!
Jeg skjønner litt av storheten i det ordet når jeg prøver å finne andre ord som kan beskrive Gud, og det er ikke veldig lett. For han er så stor! Så da ender jeg på ordet Hellig. Gud er Hellig. Det er noe stort og mektig ved det. Tenk litt på det..

..Og de har ikke hvile verken dag eller natt,
men de sier:
"Hellig, hellig, hellig er Herren Gud,
den Allmektige,
Han som var og som er og som kommer!"
Joh Åp 4:8

Guds engler står i himmelen og synger hellig, hellig, hellig hele dagen- hele tiden! Det står faktisk at de synger hellig, hellig, hellig, ser opp på Gud, og faller i bakken- av Hans hellighet! Deretter reiser de seg igjen, og synger på nytt hellig, hellig, hellig..
En av favoritt lovsangene mine er "Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til Deg", som jeg sikkert kommer til å dra frem mange ganger. Et av versene her går:

Ingen annen er verdig den sangen,
bare Du Herre eier min sang.
Og i himmelen skal lovsangen lyde,
til Din ære en evighet lang!

Når vi lovsynger kan vi få koble oss på det himmelske koret som synger hellig, hellig, hellig- det er stort! Tenk på det da, det himmelske koret! Jeg blir litt satt ut av å tenke på det..
Og jeg tror bare vi har sett en brøkdel av hvor stor Gud er. Jeg tror det er SÅ mye mer, og jeg tror vi skal få se SÅ mye mer! Jeg tror vi skal få synge hellig, hellig, hellig- og falle i bakken av hvor stor og mektig Gud er!

..og i himmelen skal lovsangen lyde, til Din ære en evighet lang!

Ingen kommentarer: