torsdag 4. november 2010

Gjøre mitt liv til en lovsang til deg

Jeg har noen favoritt lovsanger, som rører ved noe i meg hver gang jeg enten synger eller hører de. Den ene har jeg tenkt å dele med dere i dag, og det er "Gjøre mitt liv til en lovsang til Deg".
Dette er egentlig en gammel salme, som har en nær, og veldig sann og oppbyggende tekst!
Les den, og prøv å legge merke til alle sannhetene.

Jeg vil gi Deg o'Herre min lovsang
Jeg vil takke Deg med mine ord
for Din nåde som er uten grenser
og for godhet og kjærlighet stor

Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til Deg
La hver tone en hyllest til Deg være
Og i dager med glede og dager med sorg
Vil jeg leve hver dag til Din ære

Ingen annen er verdig den sangen
Bare Du Herre eier min sang
Og i himmlen skal lovsangen lyde
til Din ære en evighet lang

Og om sangen iblandt skulle stilne
og forstyrres av uro og strid
Herre åpne på nytt mine øyne
så jeg ser at hos Deg er min fred

Jeg har hørt denne låta mange ganger da jeg var yngre, men det er først de siste årene den virkelig har rørt ved meg. Når vi på refr synger "Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til Deg, la hver tone en hyllest til Deg være!" - det er så mye mer bak! Akkurat hvordan det ser ut, et liv som er en lovsang til Gud, det tror jeg kan være forskjellig for hver enkelt. En låt er bygd opp av mange forskjellige toner- som til sammen utgjør melodien. Og det finnes utallige mange melodier! Våre liv inneholder mange valg og handlinger, som til sammen blir den vi er. Jeg har en bønn om at de valgene, de handlingene- skal være til Guds ære! At jeg på den måten ærer Gud med hele mitt liv. At mitt liv blir en lovsang..

Ingen annen er verdig den sangen..det er faktisk kun Gud som er verdig vår lovsang! Og i himmelen skal lovsangen lyde..dette er så sterkt! Vi skal lovsynge Gud i evig tid. Les dette innlegget om du har lyst på utdypelse her.
Og om sangen iblandt skulle stilne..dette verset har vært det sterkeste for meg de siste mnd. Skal utdype det mer en anna dag.

Dette er som sagt en lovsang JEG synes er veldig sterk, det betyr ikke nødvendigvis at alle andre gjør det, og det er det ikke noe galt i. Men hadde lyst til å dele den likevel. Kanskje det hjalp deg å relatere litt mere til låta, eller gav deg lyst til å dykke enda mer i den. Uansett: ta den med deg videre om du trenger det, og proklamer det om du trenger det! Og la dette bli en bønn i hverdagen..

Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til Deg!

(Har ikke noe lydklipp på den foreløpig, men om jeg får det en dag skal jeg legge det ut. Kan søkes opp på Spotify, Carola har en ganske fin versjon..)

Ingen kommentarer: