fredag 29. oktober 2010

En Maria lovsanger

Historien om Marta og Maria er en historie som mange ganger har truffet hjertet mitt. Dagene går virkelig i ett i perioder! Og jeg har ikke tall på hvor mange mail jeg har sendt, blekker jeg har kopiert opp, timer jeg har brukt på lydsjekk og på praktiske ting i forhold til min tjeneste i lovsangsarbeidet i Ungfila. Dette er ikke negativt- jeg trives virkelig med det! Det gir meg masse, og jeg tror de praktiske tingene også er viktig. Men her må vi finne en balansegang.

Da de gikk videre, kom Han inn i en landsby, og en kvinne ved navn Marta ønsket Ham
velkommen i sitt hus.
Og hun hadde en søster som het Maria. Hun satte seg ned ved Jesu føtter og lyttet til Hans ord.
Men Marta var travelt opptatt med alt tjenstearbeidet, og hun gikk da bort og sa:
"Herre, bryr Du Deg ikke om at min søster har latt med være alene med å tjene?
Si derfor til henne at hun skal hjelpe meg."
Og Jesus svarte og sa til henne:
"Marta, Marta, du er bekymret og urolig for mange ting. Men ett er nødvendig.
Maria har valgt den gode del, som ikke skal bli tatt fra henne."
Luk 10:38


Vår prioritet nr. 1 må være å bruke tid i Guds nærvær, det er her vi blir forvandlet! Og det er her vi skal hente drømmer, krefter, inspirasjon- vi må få et påfyll for å i det hele tatt ha mulighet til å gi noe. Jeg skulle holde et lovsangsseminar for en tid tilbake, og var rett og slett litt stressa, fordi jeg ikke ante hva jeg skulle si. Noen dager i forveien dro jeg på et bønnemøte, for å bli med å lede lovsang der (selv om jeg egentlig hadde planer om å bli hjemme, prøve å vri hodet mitt, og få noe ned på papiret..) Det som skjedde, var at underveis i bønnemøtet planta Gud masse tanker ned i hodet mitt. Jeg begynte å skrive litt, og før bønnemøtet var ferdig var nesten hele seminaret også ferdig!

Igjen- jeg er veldig kjent med at dagene går i å løpe fra det ene til det andre, jeg er nok en Marta store deler av tiden. Men prøv å ta noen praktiske valg. For min del var det f. eks i en periode at jeg brukte 2-3 minutter på å be før jeg logga meg på mailen. Finn noe som funker for din del, men ikke glem viktigheten i å bruke tid i Guds nærvær- det er det som gir liv! Bare være der, uten å gjøre noe som helst.

"I wanna sit at your feet, drink from the cup in Your hand
Lay back against You and breathe, feel Your heartbeat"

Dette er en nydelig lovsang, og virkelig en bønn og en lengsel midt i en travel hverdag! Gjør noe med den lengslen, og sett av tid (start med noen minutter) til å bare være i Guds nærvær.

Jeg vil være en Maria lovsanger, vil du også det?1 kommentar:

Guro sa...

Åh- den sangen liker jeg SÅ godt!